Tort cu fructe - Anca Maria Nae
Ingrediente: Blat: 5 ouă, 5 linguri zahăr, 5 linguri făină.
Crema: 7 gălbenuşuri, 150 g zahăr, 250 ml lapte, 3 linguri făină, 3 plicuri gelatină, 500 ml frişcă.
Fructe pentru ornat: portocale, kiwi, căpşune.
Mod de preparare:
Blat: se bat albuşurile cu zahărul, apoi se pun gălbenuşurile şi făina şi se bagă la cuptor 30-40 minute.
Se lasă la răcit apoi se taie pe din două sau trei, în funcţie de cât a crescut.
În forma în care s-a copt blatul se montează la final tortul (de preferat o formă mai adâncă pentru că în momentul montării devine înalt).
Crema: gelatina se pune la înmuiat în apă rece şi se dă la o parte (scrie pe plic cum se pune la înmuiat). Ingredientele se amestecă în ordinea prezentării, apoi se pune la fiert în bainmarie până se îngroaşă.
Se scoate din bainmarie şi când s-a mai răcit se pune gelatina înmuiată apoi se mai pune pentru încă un clocot în bainmarie.
Când s-a răcit se adaugă peste ea frişcă şi se amestecă până se omogenizează (o să fie puţin moale, dar nu este nici o problemă, se bagă puţin la frigider până se taie fructele necesare ornării).
În forma în care s-a copt blatul se pune un plastic (fie o pungă, fie folie pentru alimente), apoi pe fundul formei se pun fructe în ce formă doriţi.
Se pune un strat de cremă, fructe tăiate mărunt peste ea, apoi capacul blatului, se pune cremă şi fructe peste aceste blat, apoi se pune fundul blatului.
După terminarea montării tortul se acoperă cu folia sau punga pusă în formă şi se bagă la frigider până a doua zi.
Blatul se poate însiropa cu zeama de la o portocală sau două, depinde cât este el de pufos.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!