Tort cu nuci şi cremă de ness – Adina Stoica
Ingrediente
Pentru blat am folosit: 6 ouă, 3 linguri cacao, 4 linguri făină, 1 praf copt Dr.Oetker , 5 linguri nucă măcinată,1 liguriţă ghimbir;
Pentru cremă: 1 pachet unt, 5 linguri ness, 200 g zahăr pudră (100 g nucă măcinată se pune deasupra cremei la ansamblarea tortului)
Pentru însiropare avem nevoie de :1 esenţă rom,100 g zahăr pudră, 300 ml apă;
Mod de preparare
Albuşurile se bat până se întăresc adăugăm zahărul în ploaie, le batem în continuare până zahărul s-a topit. Adăugăm gălbenuşurile, folosim o lingură sau o spatulă ptr a le amestecată, adăugăm cacao, ghimbiul, făină şi nuca. Se omogenizează compoziţia, iar la final se pune praful de copt în ploaie, tava se unge cu unt şi se toarnă compoziţia, dăm la cuptor cam 30 minute la foc mediu. Blatul se lasă să se răcească.
Pregătirea cremei:
Untul se pune într un bol, se mixează până devine spumos, adăugăm zahărul şi nesul. Se mixează în continuare până zahărul nu se va mai simţi.
Asamblarea:
Facem un sirop. Punem apă, zahărul şi esenţă de rom la fiert cca 10 minute, se ia de pe foc şi lăsăm să se răcească. Între timp tăiem blatul în două. Aşezăm blatul pe un platou, însiropăm bine primul blat, punem crema şi întindem deasupra; Presărăm nuca pe toată suprafaa, iar a doua parte a blatului se însiropează şi îl punem peste prima parte. Se pune crema peste ambele blaturi, se întinde, ornăm, iar pe pereţii tortului punem nuca măcinată. Am pus câte un bob de cafea la fiecare floricică.