Tort mascarpone, recomandat de Click! Poftă bună
Ingrediente pentru blat 1 cană mac 1 cană lapte 2 căni făină 2 căni zahăr pudră 4 ouă 270 g margarină 1 vârf cuţit de bicarbonate oţet
Ingrediente pentru cremă 300 g mascarpone 150 ml frişcă lichidă îndulcită 80 g zahăr pudră
Pentru decor 200 g fulgi de migdale
Mod de preparare
Amesteci laptele cu macul şi-l încălzeşti puţin, fără să-l fierbi. Laşi să se răcorească amestecul. Baţi gălbenuşurile cu o cană şi jumătate de zahăr, adaugi laptele, margarina topită, dar rece, şi bicarbonatul stins în oțet sau în zeamă de lămâie.
Adaugi făina, iar la sfârşit încorporezi uşor albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr, amestecând de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi coci la foc potrivit aproximativ 40-50 de minute.
Cum prepari crema, dar și cu ce alte creme mai poți combina blatul cu mac, afli aici!