Trucul pentru a prepara cel mai cremos și gustos piure de cartofi! Secretul unui bucătar faimos

Pentru a obține un piure de cartofi cremos, un bucatar cunoscut a dezvăluit un truc simplu care poate face diferența. Secretul este să nu fierbeți cartofii în apă dacă vreți un piure delicios, scrie adevărul.ro.Un alt sfat util este să faci piureul direct în oala în care au fiert cartofii, fără a mai folosi un mixer.

Piure de cartofi Foto: Freepik
Piure de cartofi Foto: Freepik

Secretele piureului de cartofi 

Fierbeți piureul de cartofi în lapte, nu în apă, cartofii sunt ca o pastă, eliberează amidon în lichidul în care se gătesc. Acest lichid devine efectiv aur lichid, permițându-ne să obținem cartofi piure luxurianți, mătăsoși, cremoși. Când aruncați apa în care ați fiert cartofii, aruncați tot amidonul, deci îl irosiți”, a spus pe TikTok, Rosemary Gill, director de educație la școala de gătit Milk Street. 

Mulți bucătari obișnuiesc să arunce apa în care au fiert cartofii, pierzând astfel tot amidonul valoros. Folosind lapte în loc de apă, acesta devine baza perfectă pentru un piure fin, fără să fie nevoie de smântână grea, scrie Mirror.

Ce aduce în plus această tehnică

Fierberea cartofilor în lapte este o metodă care aduce un plus de cremozitate și savoare piureului de cartofi. Iată câteva informații și beneficii suplimentare despre această tehnică:

Cartofii eliberează amidon în lichidul de fierbere, iar dacă îi fierbi în apă și o arunci, pierzi acest amidon, care contribuie la consistența cremoasă a piureului. Fierberea în lapte permite amidonului să se încorporeze în lichidul de gătit, îmbunătățind textura finală.

Laptele adaugă o notă subtilă de dulceață și o profunzime de gust care nu se obține cu apă. Aceasta face piureul mai gustos, fără să fie nevoie de adaosuri mari de unt sau smântână.

Evitați un piure apos

 Prin folosirea laptelui, poți reduce cantitatea de unt sau smântână necesară pentru a obține un piure cremos. Laptele contribuie deja la o consistență bogată, astfel încât se poate crea un preparat mai ușor, dar la fel de gustos.

Fierberea cartofilor în apă poate duce la un piure mai apos, mai ales dacă nu sunt scurși bine. Fierbând în lapte, lichidul rămas se poate amesteca direct cu cartofii pentru a obține o consistență mai densă și mai fină.

Fă piureul direct în oala în care au fiert cartofii

Un alt sfat util este să faci piureul direct în oala în care au fiert cartofii, fără a mai folosi un mixer. Acest truc simplifică mult procesul și este ușor chiar și pentru cei mai neexperimentați. Trucul lui Rosemary a impresionat mulți dintre urmăritorii săi, care au considerat-o un adevărat „geniu” pentru această metodă ingenioasă.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pilaf cu rosii jpeg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
index webp
6 Camara muraturi a marin jpg
tochitura moldoveneasca jpeg
horoscop saptamana 30 august   5 septembrie webp
Horoscop dragoste iubire FOTO Shutterstock jpg
16 09 Click ro jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net