De ce trebuie să pui brânză de vaci în piureul de cartofi. Un bucătar renumit a dezvăluit secretul

Piureul de cartofi este unul dintre cele mai clasice preparate românești. Servit alături de carne sau alte preparate, cu o astfel de rețetă nu ai cum să dai greș niciodată. Marii bucătari cunosc mici trucuri și rețete pentru toate felurile de mâncare, iar piureul de cartofi nu constituie excepția de la regulă. Află chiar de la ei de ce este recomandat să adaugi brânză de vaci în preparat, cât timp se fierb cartofii. 

Piure de cartofi / foto: Pixabay
Piure de cartofi / foto: Pixabay

„Atâtea rateuri lamentabile am văzut la piure, încât mi-e teamă să mai gust, pe unde mă duc. Pare mai greu să faci un piure catifelat şi totuşi dens decât o oală de sarmale în cuib”, nota Radu Anton Roman, regretatul gastronom, despre cea mai simplă garnitură, potrivit Adevărul.ro

Rețeta pentru cel mai bun piure de cartofi 

În lucrarea gastronomiei româneşti „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), Anton Roman a publicat pașii care sunt de urmat pentru un piure de cartofi ca la carte. 

Ingrediente: 

1 kg de cartofi 

3 linguri de unt (poate mai mult)

1 pahar mare de lapte

1-2 linguri de zahăr

sare, câtă vă place

Mod de preparare: 

Truc: 2 linguri de brânză foarte proaspătă de vaci, dulce, stoarsă bine de zer oferă un gust aparte piureului și oferă o consistență cremoasă. 

Cartofii se pun la fiert, se curăță de coajă sau se fierb direct deja curățați, pentru a irosi timp, apoi se dau pe răzătoare prin ochiurile mari și se amestecă foarte bine. 

Laptele se pune la fiert, iar când este gata se amestecă cu zahăr și sare. Untul moale, la temperatura camerei, se amestecă bine cu brânza de vaci și puțin lapte, până se formează o pastă. Se adaugă apoi laptele fierbinte cu sarea și zahărul peste compoziție și se amestecă suficient timp încât devine spumoasă. 

Când este gata piureul de cartofi se lasă puțin la răcit pentru a putea fi servit alături de alt preparat, după preferințele fiecăruia. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alimente diabet jpg
par gras jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
De ce ti e somn dupa ce bei cafea jpg
cub horoscop supărare png
FotoJet (13) jpg
FotoJet (9) jpg
FotoJet (10) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net