Trucul special al lui Florin Dumitrescu pentru cea mai gustoasă rețetă de zacuscă. Ce ingredient secret adaugă celebrul chef

Vrei să mănânci cea mai bună și gustoasă zacuscă? Chef Florin Dumitrescu, renumit pentru metodele sale inovatoare în bucătăria tradițională, a dezvăluit fanilor săi rețeta ideală pentru zacuscă! Celebrul bucătar folosește ingrediente clasice, iar timpul de preparate este rapid.

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta ideală pentru zacuscă / foto: colaj Click!
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta ideală pentru zacuscă / foto: colaj Click!

Zacusca este considerată unul dintre cele mai apreciate preparate tradiționale din țară, datorită gustului său excepțional și versatilității în utilizare. Adesea, din cauza timpului îndelungat și a efortului necesar pentru a obține acea consistență perfectă, procesul de preparare poate părea descurajant.

Din fericire, chef Florin Dumitrescu (37 de ani) a dezvăluit rețeta sa rapidă și savuroasă de zacuscă! Pentru a prepara zacusca celebrului bucătar, ai nevoie de câteva ingrediente de bază: vinete, ardei, ceapă, usturoi, ulei, sare și piper. De asemenea, el recomandă să adaugi câteva frunze de busuioc proaspăt pentru un plus de aromă. Așadar, iată care sunt ingredientele și care sunt pașii pentru preparare:

Ingrediente

  • 1 vânătă
  • 1 ardei capia
  • 5-6 roșii cherry
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 frunze de busuioc verde
  • sare și piper
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Se pun la copt vânăta și ardeiul capia, pe o plită sau direct pe ochiul aragazului. Între timp, se curăță ceapa și usturoiul. Ceapa se taie în fâșii subțiri, iar usturoiul se zdrobește cu lama unui cuțit. Se încinge uleiul într-o tigaie și se pune ceapa la călit. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă usturoiul zdrobit, și se călesc împreună pentru 2-3 minute.

Tăie roșiile cherry în jumătate și adăugă-le în tigaie împreună cu frunzele de busuioc. Se amestecă ușor toate ingredientele. Se decojește și se taie mărunt ardeiul. Apoi se adaugă în tigaie peste ceapă. Se curăță vânăta de coajă, se taie mărunt și se adaugă în tigaie.

Legumele se prăjesc până sunt pătrunse, apoi se condimentează cu sarea și piperul. Zacusca poate fi savurată atât caldă, cât și rece, pe o felie de pâine proaspătă. Este delicioasă și ca garnitură pentru friptură.

De asemenea, poți adăuga ierburi aromatice precum cimbru sau foi de dafin. Pentru un plus de dulceață, poți adăuga un morcov ras. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
FotoJet (4) jpg
magiun bun jpeg
woman 1854443 1280 jpg
dovlecei jpg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
Vrei sa iti construiesti o casuta de gradina jpg
horoscop jpg
pastrav cuptor istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net