Top 8 obiceiuri sănătoase pentru reducerea anxietății. Oricine le poate urma cu ușurință

Ultima actualizare:

Modificările stilului de viață în mare parte la ameliorarea anxietății, însă un specialist este mult mai în măsură să ofere un tratament sau sfaturi în privința aceasta. Totuși, există și câteva obiceiuri sănătoase pe care le puteți încerca pe lângă sfatul avizat al specialistului.

Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg

Ce este anxietatea

Potrivit Healthline, anxietatea este răspunsul natural al organismulu la stres. Este un sentiment de teamă sau îngrijorare care ar putea fi cauzat de o combinație de factori care, potrivit cercetătorilor, variază de la genetică la mediu și până la chimia creierului.

Unele simptome comune ale anxietății includ: creșterea ritmului cardiac, respirația în ritm rapid, neliniște, probleme de concentrare. Cu toate acestea, este important de reținut că anxietatea se manifestă diferit de la persoană, la persoană. Iar când anxietatea începe să îți acapareze viața, poate fi semnul unei tulburări precum tulburarea de panică, sau streasul post-traumatic.

anxietate

Cum se poate trata anxietatea?

Anxietatea poate fi tratată într-o varietate de moduri. O opțiune de tratament comună este terapia cognitiv-comportamentală (CBT), care ajută să le ofere oamenilor instrumente pentru a face față anxietății atunci când aceasta apare. Există, de asemenea, anumite medicamente, cum ar fi antidepresivele și sedativele, care acționează pentru a echilibra chimia creierului și pentru a preveni episoadele de anxietate, care trebuie luate doar sub îndrumarea medicului.

Totuși, pe lângă aceste tratamente vă îmbunătățiși stilul de viață, ceea ce poate duce la temperarea anxietății.

anxietate png

Obiceiuri sănătoase pentru anxietate

Rămâi activ

Exercițiile fizice regulate nu se referă doar la sănătatea fizică - acestea pot fi de mare ajutor și pentru sănătatea ta mentală.

Un studiu a constatat că persoanele cu tulburări de anxietate care au raportat un nivel ridicat de activitate fizică au raportat cu timpul mai puține simptome de anxietate. Potrivit Asociației Americane de Psihologie (APA), exercițiile fizice regulate duc la o îmbunătățire a concentrării și a voinței, ceea ce poate ameliora anumite simptome.

Evită alcoolul

Consumul de alcool ar putea să te liniștească la început, deoarece este un sedativ natural. Anumite cercetări sugerează că există o legătură între anxietate și consumul de alcool. 

O cercetare care a analizat 63 de studii diferite a arătat că scăderea consumului de alcool poate îmbunătăți atât anxietatea, cât și depresia. Consumul excesiv de alcool poate interfera cu echilibrul neurotransmițătorilor, care pot fi responsabili pentru o bună sănătate mentală. Această interferență creează un dezechilibru care poate duce la anumite simptome de anxietate.

Renunțarea la fumat

Fumătorii apelează adesea la o țigară în momentele stresante. Cu toate acestea, la fel ca și consumul de alcool, fumatul atunci când ești stresat este o soluție rapidă care poate agrava anxietatea în timp.

O cercetare a arătat că, cu cât începi să fumezi mai devreme în viață, cu atât mai mare este riscul de a dezvolta mai târziu o tulburare de anxietate. Mai mult, studiile sugerează, de asemenea, că nicotina și alte substanțe chimice din fumul de țigară modifică căile din creier legate de anxietate.

fumat , alcool, jpg

Mai puțina cofeină

Cofeina poate provoca nervozitate și evident, asta nu ajută în anxietate. Cercetările au arătat că aceasta poate provoca sau agrava tulburările de anxietate. Iar la unele persoane, eliminarea cofeinei poate îmbunătăți semnificativ simptomele de anxietate.

La fel ca și în cazul alcoolului, cofeina și anxietatea sunt adesea legate, datorită capacității cofeinei de a modifica chimia creierului. De exemplu, un studiu din 2008 a arătat că, cofeina crește vigilența prin blocarea adenozinei chimice din creier, care este cea care te face să te simți obosit, declanșând în același timp eliberarea de adrenalină.

Odihnă suficientă

S-a dovedit de nenumărate ori că somnul este o parte importantă a unei bune sănătăți mentale. Este recomandat petru un adult să doarmă între 7 și 9 ore zilnic.

ceai somn jpg

Meditați și practicați starea de prezență

Un obiectiv principal al meditației este conștientizarea deplină a momentului prezent, ceea ce include observarea tuturor gândurilor într-un mod lipsit de prejudecăți. Acest lucru poate duce la un sentiment de calmitate și mulțumire prin creșterea capacității de a tolera cu atenție toate gândurile și sentimentele.

Meditația este cunoscută pentru ameliorarea stresului și a anxietății și este o fațetă principală a TCC. Cercetările de la John Hopkins sugerează că 30 de minute de meditație zilnică pot ameliora unele simptome de anxietate și pot acționa ca un antidepresiv.

2 meditatie jpg jpeg

Dietă echilibrată

Nivelurile scăzute de zahăr din sânge, deshidratarea sau substanțele chimice din alimentele procesate, cum ar fi aromele artificiale, coloranții artificiali și conservanții, pot provoca modificări ale dispoziției la unele persoane. O dietă bogată în zahăr poate avea, de asemenea, un impact asupra temperamentului.

Practicați exercițiile de respirație

Respirația superficială și rapidă este comună în cazul anxietății. Aceasta poate duce la un ritm cardiac accelerat, amețeli sau amețeală sau chiar la un atac de panică. Exercițiile de respirație profundă, pot ajuta la restabilirea tiparelor normale de respirație și la reducerea anxietății.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
culori norocoase februarie zodii 1170x780 jpeg
image png
image png
unghii rosii cu auriu jpg
maioneza jpeg
zodii meteoriti png
Baigli Covasna jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net