Durere fără margini pentru o tânără. Și-a pierdut mama și nu mai scapă de depresie: „Am pierdut orice contact cu prietenii”

O tânără se luptă cu depresia și atacurile de panică și nu știe cum să procedeze pentru a ieși din aceste stări. Pe lângă asta, pierderea mamei sale o afectează profund și gestionează cu greu aceste momente. Ce sfaturi a primit de la specialist aflați acum. 

depresie jpg

„Sper că îmi puteți da câteva sfaturi, pentru că mă simt foarte blocată și disperată și nu știu încotro să mă îndrept. În acest moment, depresia, anxietatea și atacurile de panică sunt la cote maxime.

Mai exact, nu-mi mai place să ies din casă și am pierdut orice contact cu prietenii mei. Tot ce vreau să fac în fiecare zi când mă trezesc este să stau în dormitor, deoarece nu pot scăpa de senzația constantă de oboseală. Când am fost recent la medic pentru a-mi face analize de sânge, am aflat că nivelul globulelor roșii este din nou scăzut, ceea ce înseamnă că sunt sub tratament medicamentos pentru încă șase luni. Știu, de asemenea, că va fi o perioadă foarte grea în următoarele câteva săptămâni, deoarece se apropie data nașterii mamei mele, adică exact aceeași zi în care în care a aflat că are cancer. Anul acesta se vor împlini șase ani de când a murit din cauza bolii.

Dacă ați trecut prin experiențe cu cancerul și, de asemenea, prin doliu, sper să îmi puteți da câteva sfaturi", potrivit mirror.co.uk

Avort - femeie trista - depresie FOTO Shutterstock

Ce sfaturi a primit din partea specialistului

Pentru a trece peste aceste momente extrem de dificile, specialistul a venit cât de repede în ajutorul tinerei. Principalul pas pentru a depăși această situație este să te ții ocupat. 

„Chestia cu depresia este că te face să vrei să te închizi și să te izolezi de lume, adică opusul a ceea ce ar trebui să faci cu adevărat. Gândește-te la ea ca la un prieten toxic care îți spune să rupi contactul cu oamenii și încearcă să lupți împotriva lui. Încearcă să găsești puterea de a spune: Nu voi face asta, nu mai stau așa. Mă duc la cumpărături, sau, O să sun un prieten. Este foarte important să nu te izolezi de cei apropiați. 

Citește și - Studiu îngrijorător. Câți tineri suferă de depresie și anxietate din cauza măsurilor luate în pandemie

Știu că este mai ușor de spus decât de făcut, dar problemele de sănătate mintală nu pot fi rezolvate cu o operație și, uneori, nici măcar cu medicamente.

1 depresie jpg jpeg

Primul pas ar putea fi să te duci la medicul de familie, să-i explici cum te simți și să aflii mai multe detalii despre consiliere. Există, de asemenea, foarte mult sprijin și în mediul online în zilele noastre. Accesează site-ul celor de la mind.org.uk, este o organizație caritabilă pentru sănătate mintală. Poți încerca să apelezi și la cruse.org.uk, o organizație caritabilă ce aduce sprijin celor care trec prin doliu. Știu că poate fi greu să te apropii, dar nu-ți fie teamă să ceri ajutor.

Cred, de asemenea, că a face ceva, orice, pentru a-ți ține mintea și corpul ocupate, reprezintă un instrument foarte practic pentru a te opri din doar a sta și a te lasă copleșită de gânduri. Încearcă să găsești o activitate, de pildă, fă ordine în dulapuri. Fă orice pentru a a te ține ocupată în loc să stai și să te gândești. Orice activitate fizică, fie că este vorba de curățenie sau de o plimbare în natură. De asemenea, încercă să meditezi. Există multe aplicații și site-uri web care oferă meditații ghidate gratuite.

Atunci când ai trecut printr-o pierdere aniversările sunt întotdeauna grele. Ar putea fi de ajutor să vorbești despre mama ta cu cei care au cunoscut-o și să îți amintești câteva momente fericite pentru a-i sărbători viața."

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net