10 greşeli în manichiură care îţi strică unghiile

Ultima actualizare:
unghii, manichiura, oja
unghii, manichiura, oja

Vrei să îţi îngrijeşti unghiile, atunci când îţi faci acasă manichiura, şi câteodată mai mult rău le faci. Folosirea incorectă a unghierei şi a forfecuţei, pilirea agresivă sau aplicarea ojei fără o bază sunt greşeli care îţi strică unghiile. Iată ce efecte au aceste greşeli, dar şi cum se pot remedia.

- Nu-ţi dezinfectezi instrumentele de manichiură. Tot ce intră în contact cu pielea trebuie dezinfectat frecvent. Instrumentele tăioase se pulverizează cu un dezinfectant puternic, un alcool sanitar pe care îl găseşti în farmacii. Celelalte produse (pilele, despărţitoarele de degete) se spală cu săpun antibacterian. E indicat să faci această procedură după fiecare manichiură şi pedichiură.

- Nu-ţi tai corespunzător unghiile încarnate. „Pedichiura, în cazul unghiilor încarnate, este destul de pretenţioasă. Dacă unghiile sunt normale, nedureroase, se taie drept, doar vârful, apoi se pilesc şi li se dă o formă. Dacă unghia e încarnată, se taie vârful, dar şi lateralele, însă tot drept", spune Flori Lixandru.

- Te răneşti când îţi tai cuticulele. Înainte de a te apuca de această operaţiune, înmoaie mâinile în apă călduţă. Apoi împinge cuticulele şi taie-le doar cu forfecuţă specială, nu cu unghiera. Rănirea pielii din jurul unghiilor nu duce doar la infecţii, ci şi la vălurirea unghiei afectate.

- Îţi faci prea des manichiura. Unghiile uscate şi casante sunt o consecinţă a unei manichiuri agresive sau prea frecvente, a unor traumatisme fizice sau chimice (lucrări menajere sau profesionale), ori a unor carenţe alimentare (în vitamina C şi în fier).

- Pilirea agresivă exfoliază unghia. Pentru ca unghia să nu se exfolieze, modul în care pilim unghiile este foarte important, mişcările trebuie să fie lente, non-agresive (cursive), iar pila trebuie să fie fină, să nu prezinte asperităţi dure.

- Cureţi suprafaţa unghiei cu obiecte metalice, ascuţite. Greşit! Acestea pot zgâria unghia, pot forma şanţuri care duc la exfolierea, ruperea sau chiar inflamarea acestora.

- Foloseşti oja direct pe unghie. Foarte periculos! Dacă nu aplici, în prealabil, o bază de protecţie, unghia se pigmentează şi se îngălbeneşte


    unghii, manichiura, oja
unghii, manichiura, oja

- Îţi plac nuanţele puternice. E riscant. Cu cât foloseşti ojă mai închisă la culoare, cu atât unghia se pigmenteaz mai repede şi mai intens.

- Nu faci pauză de ojă. Cel puţin o zi pe săptămână e bine să laşi unghia să respire. De cele mai multe ori, unghiile se îngălbenesc din cauza faptului că stau o perioadă lungă de timp acoperite cu ojă sau lac. Straturile suprapuse de lac determină îngălbenirea şi deshidratarea unghiei.

- Foloseşti produse pe bază de acetonă. Acestea degresează şi usucă foarte puternic unghia. Pe piaţă există dizolvante de unghii care au eliminat acetona din compoziţie, folosind doar uleiuri esenţiale la fel de eficiente. Poţi alege produse îmbunătăţite cu vitamine şi uleiuri.

„Forma, culoarea, starea cuticulelor şi orice altă particularitate a unghiei reflectă gradul de sănătate al unei persoane! O unghie sănătoasă are culoarea rozalie, e dreaptă, lucioasă, având semiluna, de la baza unghiei, de culoare albă", spune Flori Lixandru, specialist manichiură/pedichiură la Cotimanis Show.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
longevitate
femeie bucatarie istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net