5 obiecte pe care nu le cureţi niciodată, deşi ar trebui
Crezi că ai terminat curăţenia? Află că în locuinţa ta sunt câteva obiecte pe care nu crezi că este necesar să le speli, să le ştergi de praf sau să le cureţi. Iar acest lucru poate duce la deteriorarea lor sau poate declanşa anumite afecţiuni de care vei suferi atât tu cât şi familia ta.
1. Bureţii de bucătărie
Pentru că este foarte ieftin, buretele de bucătărie ar trebui înlocuit o dată la două săptămâni cu unul nou. Însă, dacă nu procedezi în acest fel, atunci trebuie să ai grijă să îl dezinfectezi periodic. Nu trebuie decât să îl pui la fiert pentru câteva minute. Apa clocotită va elimina bacteriile formate.
2. Pungile reutilizabile de cumpărături
Este foarte important să transporţi alimentele în pungi sau plase curate şi dezinfectate. Dacă nu le speli, rişti să te îmbolnăveşti. Într-o astfel de plasă cari frecvent carne, pâine, fructe şi legume, brânzeturi etc. Sucurile care se scurg pot contamina alimentele pe care le lei transporta data viitoare.
3. Plafonul obiectelor de mobilier suspendate
De foarte multe ori, când faci curat, uiţi să ştergi praful depus pe dulapuri. Este o muncă destul de solicitantă, uneori nici măcar nu ajungi până la plafonul obiectelor de mobilier suspendate. Astfel, în aceste zone se depune o cantitate foarte mare de praf care, apoi, se răspândeşte în aer şi este inhalată. Riscul? Apariţia afecţiunilor respiratorii şi chiar a astmului.
4. Mătura şi periile aspiratorului
Şi obiectele cu care faci curăţenie trebuie, la rândul lor, curăţate. Aspiră mătura, iar apoi spal-o sub un jet fierbinte de apă. Nu uita s-o pui repede la uscat pentru a nu prinde miros. Periile aspiratorului se spală cu apă şi săpun pentru îndepărtarea particulelor de praf şi alte impurităţi.
5. Pălării şi eşarfe
Pălăriile şi eşarfele sunt obiecte vestimentare pe care le speli foarte rar sau niciodată. O mare greşeală pe care o faci! Interiorul pălăriilor se murdăreşte foarte repede din cauza sebumului, a transpiraţiei, prafului etc.