Combinaţii alimentare ciudate şi delicioase!
Sunt alimente care par făcute unul pentru celălalt: lămâia cu mierea, ouăle şi şunca, untul de arahide şi jeleul. Îţi este uşor să te joci cu ele, dar ce ai zice să experimentezi ceva mai nebunesc?
Există o grămadă de alimente care, combinate, îţi vor crea o experienţă culinară absolut specială, în sens bun, evident. Aici ţi-am pregătit o listă cu zece perechi de alimente care nu par să aibă nicio legătură între ele, dar care în realitate sunt perfecte consumate împreună.
Untul de arahide și curry
Această combinaţie este des folosită în Thailanda şi India. În aceste ţări, făina de arahide se foloseşte pentru a îngroşa sosurile şi pentru a le da o textură cremoasă. Încearcă să freci untul de arahide în recipientul pentru curry. Nu numai că îi vei da o consistenţă mai cremoasă, dar va prelua şi din iuţeala de pe pereţii vasului. O altă idee ar fi să presăraţi puţin curry pe sandwich-ul cu unt de arahide consumat dimineaţa.
Brânza cu mucegai şi ananasul
Atunci când sunt combinate, compușii din cele două alimente cu arome foarte tari interacționează și ambele îşi potenţează şi mai mult gustul. Optează pentru brânza cu mucegai, al cărei iz puternic va fi compensat de notele dulci ale ananasului.
Află pe clickpentrufemei.ro și alte combinații bizare de alimente!