Cum alegi cele mai bune dulciuri de Moş Nicolae

Ultima actualizare:

    Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

În această noapte îl aşteptăm pe Moş Nicolae care ne va umple ghetuţele cu bomboane, ciocolată şi cu multe fructe. Vrei să faci o surpriză copiilor sau persoanelor dragi? Ar trebui să mergi la cumpărături şi să alegi cele mai sănătoase dulciuri. Uite la ce să fii atent!

• Dacă vrei să cumperi produse din ciocolată, alege ciocolata neagră, cea care conţine peste 80% cacao şi cât mai puţin zahăr. Atenţie! Ciocolata albă e atipică din simplul motiv că nu conţine cacao, ci unt de cacao.

• Cozonacii, checurile, cornurile sunt pline de E-uri, conţin margarină, grăsimi hidrogenate, conservanţi, coloranţi, arome, sirop de porumb sau alţi îndulcitori artificiali. Recomandat este să prepari produsele de patiserie la tine acasă. 

• Cumpără fructe uscate, nu confiate! Fructele uscate sunt deshidratate şi păstrează o mare parte din proprietăţile fructului proaspăt. În schimb, cele confiate conţin o soluţie de glucoză care le face mai dulci, dar nu şi mai sănătoase.

• Atenţie la prăjiturile din galantar! Specialiştii în nutriţie nu-ţi recomandă să consumi produse despre care nu ştii nimic: nici când expiră, nici ce ingrediente conţin.

• Studiile recente au demonstrat că beneficiile maxime pentru sănătate sunt aduse de fructele integrale (scad riscul de diabet cu aproximativ 18%, în timp ce sucul din fructe creşte riscul de diabet cu circa 24%).

Sfântul Nicolae se sărbătoreşte în fiecare an pe 6 decembrie. El  s-a născut în cetatea Patara, din ţinutul Lichiei, din Asia. După ce i-au murit părinţii, Nicolae şi-a dat averea săracilor şi a întemeiat mănăstirea Sionului. 

La ce să fim atenţi

Sunt din ce în ce mai multe târguri de Sărbători. Găsiţi aici jucării, dulciuri, condimente, cozonaci şi multe produse tradiţionale.  Nu toate produsele sunt de calitate. Iată câteva sfaturi oferite de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor. 

• Ambalajul trebuie să fie impecabil. Nu cumpăraţi dacă este murdar sau deteriorat. Nu cumpăraţi produse alimentare din locuri neautorizate, la colţ de stradă. Riscaţi să luaţi un produs alterat.

• Pe etichetă trebuie să scrie numele produsului, termenul de valabilitate şi ingredientele. Înscrierea acestor elemente trebuie făcută pe produs, pe un afiş, anunţ sau în orice altă formă, fără risc de confuzie.

• Produsele de panificaţie, patiserie şi cofetărie trebuie consumate în 24 ore de la fabricaţie. Verificaţi culoarea, consistenţa, gustul şi mirosul.

• Citiţi cu atenţie eticheta pentru a vedea din ce materiale este confecţionată jucăria. Căutaţi să achiziţionaţi jucării ce au pe etichetă marcajul CE, marcaj ce indică respectarea normelor europene.

• Respectaţi indicaţiile etichetei în ceea ce priveşte categoria de vârstă pentru care este recomandată a fi utilizată jucăria.

• Asiguraţi-vă că nu cumpăraţi o jucărie contrafăcută şi că nu există bucăţi din jucărie care se pot desprinde şi înghiţi uşor.

• Cumpără jucării în funcţie de vârsta copilului tău!

• Indiferent că sunteţi la cumpărături în Târgurile de Crăciun sau în magazinele de specialitate, solicitaţi şi păstraţi bonul de casă pentru a putea proba provenienţa produsului, în cazul unei reclamaţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net