Cum poţi ţine gelozia sub control!
Ai observat că îşi verifică telefonul mai des decât de obicei şi îţi ţine laptopul aproape mare parte din zi. Ce să însemne acest interes acordat de el/ea pentru socializare?
SMS-urile şi alertele de e-mail te scot din minţi şi te gândeşti că o monitorizare mai atentă a persoanei iubite poate să-ţi ofere răspunsuri la suspiciuni?! Simptomele sunt clare, suferi de gelozie.
Oricine poate exagera când vine vorba de vorbitul partenerului la telefon cu o persoană de sex opus.
Dacă râde, de ce râde? Dacă e prea politicos(ă), te întrebi cu cine conversează de-i acordă atât de multă importanţă?
Dacă glumeşte cu interlocutorul/oarea, probabil te gândeşti că flirtează.
Cum să scapi de toate aceste „capcane“, mai ales că nu te consideri o persoană geloasă. Şi, totuşi, gelozia poate modifica radical comportamentul şi personalitatea unui om. Prin urmare, fii atent(ă) la exagerări, în unele cazuri se prea poate să „deformezi“ realitatea.
Consolidează încrederea în partener şi în cuplu
Lena Rusti, psihoterapeut la clinica Mentarex Consult, Bucureşti, spune că „gelozia este un comportament al lipsei de siguranţă. Ea spune mai mult despre persoana geloasă decât despre celălalt şi spune şi mai multe despre încrederea pe care partenerii o au unul în celălalt şi despre modul în care şi-o comunică“.
Psihogul spune că este firesc să-i dăm partenerului nostru atenţia de care are nevoie şi să vrem să ne împărtăşească lucrurile pe care le face. Dar nu e firesc să-l controlăm, dacă nu primim de la el răspunsurile la întrebări.