Cum să îngrijeşti mobila de grădină pe timp de vară

Ultima actualizare:
Scaun de gradina
Scaun de gradina

Mobila de grădină este o investiţie serioasă care sporeşte aspectul şi funcţionalitatea spaţiului tău verde, iar cu atenţia şi îngrijirea necesară, ea se va menţine ca şi nouă pentru un timp îndelungat. Dacă vrei să păstrezi mobila de grădină într-o formă excelentă pentru ani buni, poţi să urmezi câţiva paşi simpli.

Cumpără o prelată

Ploaia, praful sau mizeria lăsată de păsările din grădina ta îţi pot distruge mobila, mai ales dacă aceasta nu este lăcuită sau protejată cu substanţe speciale. O prelată te va ajuta să prelungeşti viaţa mobilei de grădină, mai mult decât ai spera. Apa de ploaie poate lăsa pete pe lemn, la fel ca şi găinaţul de pasăre, mai ales dacă nu este curăţat rapid.Aşezarea unei prelate poate părea  destul de dificilă, dar în realitate nu îţi va lua mai mult de câteva minute, sau chiar mai puţin dacă ai ajutor. Confecionează o prelată pe măsura mobilierului şi vei vedea astfel că masa şi scaunele tale vor fi mai durabile şi vor avea acel aspect de nou pentru o perioadă mai lungă de timp.

Spală mobila periodic

Chiar dacă o protejezi cu ajutorul unei prelate, mobila de grădină mai trebuie spălată din când în când. Formează o soluţie din săpun lichid şi apă la temperatura camerei, înmoaie un burete mare în soluţia respectivă şi spală toată suprafaţa mobilei, după care clăteşte-o cu apă curată, iar apoi şterge-o bine cu un prosop uscat şi curat. Pentru a se usca, las-o într-o cameră sau într-un garaj foarte bine aerisit sau acoper-o cu o umbrelă foarte mare pentru a o proteja de soare. În cazul în care mai rămân stropi de apă şi se usucă datorită soarelui, lemnul va rămâne pătat.

Nu lăsa mobila în soare


    Scaun de gradina
Scaun de gradina

Soarele este un factor care duce la deteriorarea gravă a mobilierului de grădină lăsat în aer liber. Dacă este posibil, ar fi bine să acoperi mobilierul cu un cort de dimensiuni reduse (dar suficient de mare încât să îl ferească de soare). Chiar dacă pare tentant, nu lăsa mobilierul sub un copac deoarece există şanse mari să aibă de suferit din cauza mizeriei păsărilor.

Îngrijeşte-o cu produse speciale

Achiziţionează din comerţ produse special destinate îngrijirii mobilei de lemn şi foloseşte-le periodic pentru a menţine strălucirea lemnului, dar şi pentru a o proteja de factorii de mediu de care tu nu o poi proteja 100%. Citeşte cu atenţie instrucţiunile de pe produsul respectiv şi respectă-le întocmai.

Verifică-i şuruburile

O dată la câteva luni, verifică „încheieturile” mobilierului şi vezi dacă are nevoie de mici reparaţii, de strângerea şuruburilor sau alte mici recondiţionări. În acest fel nu doar că vei prelungi viaţa mobilei, dar vei evita si eventualele accidentări ale membrilor familiei sau chiar a invitaţilor tăi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net