Cum să previi albirea prematură? Metode naturale de vopsit firele albe de păr, chiar la tine acasă

Albirea prematură poate fi o problemă foarte deranjantă pentru cei care se confruntă cu ea. Pe lângă faptul că din punct de vedere estetic poate fi neplăcut, albirea prematură poate semnala o acumulare de stres sau alte probleme. Iată, trei metode naturale de vopsit firele albe de păr, chiar la tine acasă.

De ce albim prematur
De ce albim prematur

De ce albim prematur

Genetică

Constituția ta joacă un rol important în momentul în care îți creștei păr alb. Dacă observi părul alb la o vârstă fragedă, este probabil ca părinții sau bunicii tăi să fi avut, de asemenea, părul încărunțit sau alb la o vârstă fragedă.

Stres

Toată lumea se confruntă cu stresul din când în când. Consecințele stresului cronic pot include: probleme de somn, anxietate, schimbarea apetitului, tensiune arterială ridicată.

Stresul vă poate afecta și părul. Un studiu din 2013 a găsit o legătură între stres și o epuizare a celulelor stem în foliculii de păr ai șoarecilor. Așa că, dacă ai observat o creștere a numărului de fire albe, stresul ar putea fi vinovat. 

Boala autoimună

O boală autoimună poate provoca, de asemenea, părul alb prematur. Aceasta este atunci când sistemul imunitar al organismului își atacă propriile celule. În cazul alopeciei și vitiligo, sistemul imunitar poate ataca părul și poate provoca pierderea pigmentului.

Tulburare tiroidiană

Modificările hormonale cauzate de o problemă tiroidiană - cum ar fi hipertiroidismul sau hipotiroidismul - pot fi, de asemenea, responsabile pentru părul alb prematur. Tiroida este o glandă în formă de fluture situată la baza gâtului. Aceasta ajută la controlul multor funcții corporale, cum ar fi metabolismul. Sănătatea tiroidei poate influența, de asemenea, culoarea părului dumneavoastră. O tiroidă hiperactivă sau hipoactivă poate face ca organismul dumneavoastră să producă mai puțină melanină.

Astfel, poți consulta un medic în cazul în carfe ești îngrijorat de motivele pentru care ai încărunți prematur.

Cum previi albirea prematură: schimbă-ți stilului de viață
Cum previi albirea prematură: schimbă-ți stilului de viață

Cum previi albirea prematură: schimbă-ți stilului de viață 

Dacă ești îngrijorat pentru că ai observat câteva fire de păr alb, poți face schimbări în stilul de viață. 

Ia suficiente vitamine și minerale

Vitaminele care vă mențin părul sănătos includ: Vitaminele B, în special B-12 și biotina, vitamina D, vitamina E, vitamina A. Mineralele pot juca un rol vital în creșterea și repararea părului, astfel consumă alimente care conțin: zinc, fier, magneziu, seleniu, cupru

Nu mai fuma

Printre alte aspecte negative, fumatul poate deteriora și micșora foliculii de păr. De asemenea, este bine să ai grijă de părul tău sî îl ferești de prea mult soare și să eviți să îl distrugi cu produse chimicale de vopsire. 

Alimente care ajută prevenirea încărunțirii

Există trei alimente care sunt excelente pentru a preveni apariția părului cărunt:

Sucul de pătrunjel: îl puteți amesteca cu suc de mere pentru a-i îmbunătăți aroma.

Lucernă încolțită: o puteți cumpăra deja preparată. Sau germinați singuri semințele, ținându-le într-un recipient umed, dar fără apă, timp de câteva zile.

Morcovi (cruzi sau fierți).

 Metode naturale de vopsit firele albe de păr, chiar la tine acasă

Piper negru - Amestecați 1 lingură de piper negru proaspăt măcinat și 1 linguriță de suc proaspăt de lămâie în ½ cană de iaurt simplu. Masează-ți părul cu acest amestec, lăsându-l să acționeze timp de 1 oră și apoi clătește. Repetați de trei ori pe săptămână.

Henna - Amestecați suficientă pulbere de henna într-o ceașcă de cafea pentru a obține o pastă cu consistența unui iaurt. Acoperiți vasul și lăsați-o să stea. După șase ore, amestecați în 2 linguri de ulei de măsline extravirgin și apoi aplicați amestecul pe păr. Clătiți-l după 1 până la 3 ore, în funcție de profunzimea culorii pe care o doriți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop webp
Pasca FOTO Shutterstock jpg
Horoscop jpg
zodii relaxate jpg
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net