8 uleiuri esențiale care nu trebuie să-ți lipsească dacă vrei să ai un păr sănătos și strălucitor

Ultima actualizare:

Între poluare, soare, clor, chimicale și alte produse de îndreptat, părul nostru este atacat în mod constant. Pentru a-l hrăni, hidrata și proteja mai bine, ritualurile frecvente de îngrijire sunt esențiale. În caz contrar, firele de păr se vor slăbi și se vor deteriora în timp. Daca vrei sa ai o coama de vis, trebuie neaparat sa pariezi pe uleiuri esentiale de păr, produse naturale și ultra-sănătoase care îți repară părul în profunzime pentru a-i conferi o strălucire unică. Descoperă virtuțile celor mai populare uleiuri ale momentului.

Uleiurile esențiale te ajută să-ți pstrezi părul sănătos. Foto: Click.ro.
Uleiurile esențiale te ajută să-ți pstrezi părul sănătos. Foto: Click.ro.

Uleiuri esențiale: sfaturi înainte de a le aplica pe păr

Când folosiți uleiuri esențiale acasă, este recomandat să le diluați într-un ulei vegetal precum uleiul de jojoba, nucă de cocos, măsline, migdale, semințe de struguri sau argan sau chiar în șamponul dvs. Nu aplicați niciodată un ulei esențial pur direct pe piele, acesta poate provoca arsuri, iritații sau roșeață.

Ce uleiuri esențiale naturale de păr să folosești pentru părul tău?

De milenii, uleiurile și plantele au fost folosite în scopuri medicinale. Aceasta nu datează de astăzi și virtuțile lor s-au răspândit pe scară largă de-a lungul timpului în domeniul frumuseții, pentru a sublima pielea și părul. Descoperiți acum cele 8 uleiuri esențiale recomandate de bunicile noastre și susținute de știință cu aprobarea dr. Debra Rose Wilson, un eminent specialist american.

Uleiul de lavandă

Cum să restabiliți și să vă faceți părul mai sănătos? Pariând pe uleiul esențial de lavandă! Pe lângă faptul că este un excelent relaxant, este plin de beneficii pentru a trata diverse probleme ale părului și promovează creșterea părului:

Mătreaţă

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antiseptice, uleiul esențial de lavandă ajută la combaterea multiplelor simptome asociate cu o invazie a mătreții, inclusiv inflamația, mâncărimea și descuamarea. Și din motive întemeiate, echilibrează pH-ul scalpului, accelerând refacerea acestuia datorită curățării profunde. Suficient pentru a elimina toate toxinele.

Păr gras

Te plângi că ai adesea părul gras? Iata o solutie ideala!Folosirea regulata a uleiului de lavandă este recomandată în special, deoarece este antiseptic și echilibrează pH-ul. Prin urmare, reduce excesul de sebum și lasă părul curat mai mult timp, fără să pară niciodată îngreunat. Îl poți folosi într-un șampon sau într-o loțiune de păr.

Balsam

Uleiul esențial de lavandă acționează, de asemenea, ca un balsam natural excelent, care ajută la combaterea uscăciunii și încrețului. Rezultat: părul tău va fi mult mai curat, mai strălucitor și delicat parfumat. Mai mult, deoarece are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene, sănătatea scalpului tău va fi semnificativ îmbunătățită.

Ulei esențial de mentă

Părul tău crește foarte încet? Ați încercat vreodată menta EO? Este un mare aliat! Promovează creșterea părului și menține părul mai sănătos. Și asta nu este tot, oferă în continuare o serie întreagă de avantaje: datorită conținutului său ridicat de mentol, părul tău este transformat. Într-adevăr, această moleculă organică pătrunde adânc în foliculul de păr, ajutând la purificarea și oxigenarea acestuia. De asemenea, mentolul ajută la activarea circulației sanguine a scalpului și favorizează o bună absorbție a nutrienților. Conform unui studiu științific, utilizarea constantă a acestui ulei ajută la revitalizarea părului de la rădăcină până la vârfuri, stimulând în același timp o creștere sănătoasă și prevenind căderea părului.

Este posibil să amestecați uleiul esențial de mentă cu șamponul dvs. Dar, nu este nevoie de prea mult! Pentru fiecare 200 ml de produs, adăugați doar două picături de ulei.

Ulei esențial de rozmarin

Visând să aibă părul lung și sănătos, multe femei nu se zgârcesc cu aprovizionarea cu produse de la departamentul de frumusețe al supermarketurilor. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre ei nu știu că substanțele chimice în exces pot deteriora și mai mult firul de păr și pot afecta producția sa de melanină, responsabilă pentru culoarea părului. De-a lungul timpului, cu cât abuzezi mai mult de aceste produse, cu atât părul tău slăbește mai mult, ducând uneori chiar la căderea masivă a părului. Din fericire, produsele naturale, derivate din plante, vin în ajutor! Pentru a revitaliza și a stimula creșterea părului tău, uleiul esențial de rozmarin este un remediu valoros conform unui studiu. Totuși, nu-l aplica direct pe cap: trebuie diluat cu un ulei vegetal care conține acizi grași esențiali.

Ulei esențial de lemn de cedru

Acesa este distilat cu abur din așchii de lemn sau rumeguș de cedru. Puterea lui? Stimulează foliculii de păr. Mai mult, herbalistii si aromaterapeutii îl recomandă deseori pentru a încetini căderea părului și pentru a combate diferite tipuri de alopecie. Amesteca 2 picaturi din acest ulei cu o lingură de ulei vegetal (de măsline sau argan de exemplu) apoi masează-ți scalpul.

Ulei esențial de lemongrass

Renumit pentru proprietățile sale medicinale, uleiul esențial de lemongrass este, de asemenea, folosit în mod obișnuit pentru a scăpa de mirosurile neplăcute acasă. În ceea ce privește părul tău, se recomandă cu încredere să întăriți foliculii de păr, să calmați mâncărimile și durerile de la nivelul scalpului. Aplicarea sa este foarte simplă: adăugați 10 picături de lemongrass ulei esențial în șampon sau chiar balsam.

Ulei esențial de cimbru

Deja foarte popular pentru efectul său tonic și stimulator, uleiul esențial de cimbru stimulează circulația și îmbunătățește fluxul sanguin în zonele care au nevoie de saturație în oxigen. Și mai exact, atunci când circulația este bună, celulele glandelor ciliate pot genera mai multe încuietori după cum arată un studiu. Și, acest ulei conține molecule de bioflavonoide necesare pentru formarea ultimelor fire de păr. Iată și alte beneficii semnificative:

Mătreaţă

Nu suporti prezența continuă a mătreții care se împrăștie pe capul tău? Este adevărat că aceste mici puncte albe au arta de a ne strica aspectul părului! Nu intrați în panică, dacă sunteți în căutarea unui tratament natural anti-mătreață, ați venit în locul potrivit. Uleiul esențial de cimbru este un remediu binecunoscut pentru combaterea mătreții. Datorită diferiților săi compuși, reduce considerabil formarea acestora pe scalp și limitează alte afecțiuni ale părului. Pune două picături în șampon, amestecă, folosește.

Promovează creșterea

Un alt avantaj major: uleiul esențial de cimbru oferă un real impuls părului. Poți conta pe el pentru a avea o coamă mai lungă, mai groasă și strălucitoare! Și asta, datorită conținutului său de vitamine și minerale puternice care hrănesc părul în profunzime. În plus, este plin de proprietăți antibacteriene, antifungice și antimicrobiene care abordează problemele scalpului pentru a sparge bariera care împiedică creșterea părului.

Îmbunătățește circulația sângelui

În sfârșit, pentru o bună recreștere a părului, este necesar să existe o bună circulație a sângelui. Și pentru asta, nimic ca magia uleiului esențial de cimbru. Faceți doar câteva masaje pe scalp cu o bază de ulei vegetal și 2 picături de cimbru EO amestecate împreună, pentru a reduce mâncărimea și pentru a stimula creșterea părului. Cireașa de pe tort: ​​acest ulei întinerește foliculii de păr, menținându-i mereu curați și fără mătreață.

Ulei esențial de arbore de ceai

Iată un alt tratament pentru a îmbunătăți sănătatea generală a părului tău. Dacă vrei să-ți transformi părul, în bine, bineînțeles, dă-ți părul cu ulei esențial de arbore de ceai. Datorită proprietăților sale antimicrobiene, antibacteriene și antiinflamatoare, vei putea elimina mătreața și păstra frumusețea naturală a părului. De fapt, acest ulei este perfect pentru hrănirea și revitalizarea scalpului. 

Notă: rețineți că uleiurile sunt obținute prin hidrodistilare, distilare cu abur, distilare uscată sau presare mecanică la rece a plantelor. Acestea diferă de uleiurile parfumate, care sunt adesea produse în laborator.

Ulei esențial de ylang ylang

Încheiem selecția cu stil cu acest ulei esențial cu minunatul său parfum exotic și dulce. Este extras prin distilare cu abur din florile de Ylang Ylang, în formă de stea, frumos colorate, galbene. Care sunt beneficiile sale pentru păr?

Reglează producția de sebum, promovează creșterea sănătoasă și părul crește mai gros. Mod de utilizare: amestecați aproximativ 3 până la 5 picături din acest EO cu ulei de cocos sau de migdale. Apoi se aplică pe scalp, apoi pe tot părul.

Alternativă: ulei de extract de coada-calului

Nu este un ulei esențial în sine, ci un extract de ulei de coada-calului. Acesta din urmă conține silice, despre care se crede că stimulează și mai mult creșterea părului și poate reduce, de asemenea, mătreața. 

Studiul din 2015 a arătat că tabletele orale, care conțin acest extract, au îmbunătățit creșterea și rezistența părului. Ca tratament topic, poate ajuta la stimularea circulației la nivelul scalpului și are aceleași beneficii ca și tableta orală. Îl poți adăuga la șamponul tău obișnuit sau îl poți aplica sub formă de masaj pe scalp. Dar, este mai bine să urmați instrucțiunile producătorului.

Uleiuri esențiale: riscuri și complicații potențiale

După cum vă puteți imagina, trebuie luate anumite măsuri de siguranță înainte de a utiliza uleiuri esențiale. Iritațiile pielii sau reacțiile alergice nu sunt neobișnuite. Acest lucru este chiar deosebit de comun atunci când un ulei este aplicat direct pe piele. Reacțiile alergice pot apărea în special la persoanele cu piele sensibilă sau pur și simplu la cei care sunt alergici la un anumit ulei. Așadar, la cea mai mică reacție ciudată, opriți imediat tratamentul și consultați medicul dermatolog.

Iată care sunt simptomele unei posibile iritații ale pielii:

- Dermatita de contact.
- Arsuri dureroase, disconfort sau furnicături.
- Roșeață a zonei afectate.

Iată care sunt semnele unei reacții alergice

- Dermatită severă.
- Erupții veziculare.
- Respirație dificilă.
- Limba umflată sau îngustarea gâtului.

Rețineți că numai adulții și adolescenții pot folosi uleiurile esențiale local pentru sănătatea părului. Dar, dacă credeți că ar putea fi benefice pentru copilul dumneavoastră, cereți mai întâi părerea medicului pediatru pentru a vă asigura că este în siguranță. Și pentru a evalua riscul de iritare, nu uitați să testați întotdeauna o cantitate mică de amestec pe o zonă mică de piele înainte de a-l folosi complet.

Concluzie

Toate uleiurile prezentate astăzi au puterea de a îmbunătăți semnificativ sănătatea și frumusețea părului tău. Pentru majoritatea dintre ele este suficient să le amesteci cu un ulei de bază sau cu șamponul tău obișnuit. Le puteți aplica în mod regulat pe scalp pentru a stimula creșterea părului și a-l îngroșa, pentru a întări scalpul și pentru a adăuga mai multă strălucire.

Întrebări frecvente

Sunt uleiurile esențiale bune pentru păr?

Aplicarea uleiului pe păr este o practică foarte veche. Este unul dintre cele mai bune tratamente pentru întărirea, hrănirea și hidratarea fibrei capilare. La fel ca pielea noastră, părul nostru are nevoie de echilibrul potrivit de uleiuri pentru a rămâne sănătos. Potrivit susținătorilor acestei practici, scopul principal al uleiurilor este de a hidrata părul, dar și de a-i oferi un cocktail de minerale și vitamine de care îi lipsește după spălări repetate. Prin urmare, este tratamentul ideal pentru a menține în mod natural părul frumos și sănătos.

Care este cel mai bun ulei pentru îndreptarea părului?

Când vine vorba de netezire, cel mai recomandat ulei este nimeni altul decât „uleiul de cocos”, cunoscut pentru nenumăratele sale proprietăți benefice de a vindeca, înmuia, îmblânzi și netezi părul rebel. Iată principalele beneficii:

1. Întinerește, întărește și face părul să strălucească datorită conținutului său ridicat de antioxidanți precum vitaminele E și K.

2. Hidratează și protejează scalpul limitând formarea mătreții.

3. Hrănește scalpul, combate încrețirea și menține părul neted, fără a-l deteriora, datorită potențialului său extraordinar de hidratare.

4. Dacă părul tău este uscat, casant, foarte încrețit și cu vârfuri despicate, cea mai bună variantă pentru tine ar fi să aplici ulei de cocos pentru ca în scurt timp să-și recapete o sănătate mai bună.

Cum se folosește pentru a îndrepta părul uscat?

Vrei să ai un păr mai sănătos, mai neted și mai strălucitor? Câteva picături de ulei de cocos sunt suficiente pentru a vă satisface așteptările. Iată pașii de urmat:

Primul lucru de făcut este să vă spălați părul ca de obicei, să aplicați șamponul și să vă clătiți bine tot capul. Apoi, stoarce excesul de apă și descurcă-ți bine părul. Aplicați pe palme cel puțin 15 picături de ulei de cocos (cantitatea poate varia în funcție de lungimea și abundența părului). Apoi, începeți să întindeți uleiul pe păr, de preferință de la mijloc până la vârfuri. Pieptănați-le cu grijă, astfel încât uleiul să poată acoperi fiecare fibră. Atenție: evitați să îl aplicați în zona rădăcinii, altfel părul dumneavoastră va arăta gras și neîngrijit.

Cel mai bine este să lăsați uleiul să acționeze cel puțin 25 de minute înainte de a-l îndepărta cu multă apă călduță. La final, lasă-ți părul să se usuce, de preferat în aer liber.

Cum să elimini uleiul din păr?

Nu, nu toate șampoanele sunt capabile să clătească corect uleiul din păr. Care este potrivit pentru tine va depinde de tipul de păr, textura și uleiul aplicat. Un lucru este cert, idealul ar fi să folosești un șampon de clarificare care să ofere o curățare mai profundă decât produsul tău obișnuit. Va fi mai rezistent la grăsime și, prin urmare, va putea îndepărta mai ușor tot uleiul de păr. Cum se procedează? Utilizați întotdeauna apă călduță, deoarece apa rece poate solidifica unele uleiuri. Poate fi necesar să faceți două sau trei șampoane pentru a îndepărta complet resturile de ulei. Dar, în mod ideal, nu este niciodată bine să folosiți în exces șamponul, deoarece ar putea anula tratamentul pe care tocmai l-ați urmat, scriu cei de la santeplusmag.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
horoscop colaj pixabay jpg
culoare de par in functie de zodie jpg
horoscop jpeg
click ro jpg
click jpg
57171 jpg
3 avantaje ale amenajării unei anexe din sticlă locuinței tale jpeg
horoscop 17 martie webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net