6 uleiuri esențiale pentru chistul ganglionar care ajută cu adevărat

Ultima actualizare:

Chisturile ganglionare sunt bulgări mici pe corpul tău, care sunt de obicei destul de inofensive. Există lichid în articulațiile picioarelor și mâinilor, dar acel lichid se poate scurge în țesutul din jur și poate forma un nodul de țesut moale, care este cunoscut sub numele de chist ganglionar. Pentru unii oameni, acestea nu sunt atât de vizibile. Cu toate acestea, aceste chisturi pot deveni dureroase și umflate. Durerea poate fi destul de severă dacă aveți unul dintre aceste chisturi pe o zonă care se mișcă frecvent. Puteți folosi uleiuri esențiale pentru a le face mai puțin vizibile.

Uleiurile esențiale te pot ajuta să scapi de chisturile ganglionare. Foto: Click.
Uleiurile esențiale te pot ajuta să scapi de chisturile ganglionare. Foto: Click.

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru chistul ganglionar

Deși nu trebuie întotdeauna să tratați un chist ganglionar, deoarece este de obicei inofensiv, poate doriți să îl eliminați doar pentru că arată destul de inestetic. O modalitate de a rezolva problema este utilizarea uleiurilor esențiale. Iată câteva recomandări:

1. Ulei esențial de tămâie

Datorită proprietăților sale anti-tumorale, este întotdeauna o alegere eficientă pentru a trata excrescențe și chisturi. De asemenea, are proprietăți analgezice și antiinflamatorii, care ajută la atenuarea durerii asociate chistului.

Puteți folosi ulei de tămâie fără a-l dilua. Luați doar câteva picături de ulei de tămâie și aplicați-l pe chist. Masați ușor zona. Fă-o de două ori pe zi și vei observa o oarecare îmbunătățire în câteva zile de utilizare. Trebuie să încercați un alt remediu dacă persistă după câteva săptămâni.

2. Ulei esențial de arnică

Dacă îți este dificil să gestionezi durerea și disconfortul asociate chistului tău, poți apela la uleiul de arnică. Îl poți combina cu ulei de sunătoare pentru a obține rezultate mai bune.

Luați câteva picături de ulei de arnică și frecați-l ușor pe zona afectată. Repetați de două ori pe zi pentru a obține ușurare.

3. Ulei esențial de lemongrass

Distilarea cu abur este procesul folosit pentru obținerea uleiului de lemongrass, care servește ca un remediu eficient pentru durerile musculare. De asemenea, îl puteți folosi pentru a trata țesutul slăbit. În plus, ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în zona afectată.

Aplică ulei esențial de lemongrass direct pe chist și masează ușor. Acest lucru va ajuta la reducerea durerii asociate cu chistul, scriu cei de la  Tsmp.

4. Ulei esențial de oregano

Cu proprietățile sale antitumorale, uleiul esențial de oregano este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru chistul ganglionar. Aplicarea regulată vă poate ajuta să vă scăpați de chisturile într-un timp scurt. Combinați-l cu ulei de tămâie pentru a obține rezultate mai bune.

Asigurați-vă că diluați mai întâi uleiul de oregano și apoi aplicați câteva picături pe chist. Nu folosiți în exces pentru că poate provoca o senzație de arsură.

5. Ulei esențial de cimbru

Extras din planta de cimbru, ajută la reducerea aspectului chistului. De asemenea, ajută la reducerea disconfortului asociat cu chisturile ganglionare.

Trebuie să diluați uleiul esențial de cimbru înainte de aplicare. Luați câteva picături de ulei de cimbru diluat și aplicați-l direct pe chist. Continuați cu aplicarea acestuia timp de câteva săptămâni pentru a vedea rezultate pozitive.

6. Ulei esențial de chiparos

Cunoscut pentru proprietățile sale stimulante, uleiul esențial de chiparos funcționează excelent pentru a îmbunătăți circulația sângelui. De asemenea, are proprietăți analgezice, antiinflamatoare și diuretice.

Aplicați-l pe chist în mod regulat pentru a ajuta la ameliorarea durerii și pentru a drena orice lichid din chist.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net