Cum să-ți îngrijești pielea în anotimpul rece. Trucuri la îndemâna oricui

Din cauza temperaturilor foarte scăzute, iarna pielea suferă și adesea simțim că ne ustură, este uscată și chiar că se descuamează. Trebuie să știi la ce produse să apelezi și cum să îți cureți mereu tenul. Iată secretele!

Trucuri pentru a avea un ten hidratat Foto: Shutterstock
Trucuri pentru a avea un ten hidratat Foto: Shutterstock

Pentru că afară este frig, ar trebui să vorbim despre ce putem face pentru pielea noastră în anotimpul rece. Remarcăm faptul că iarna pielea devine mai sensibilă. Uneori se înroşeşte şi se descuamează, iar nevoile ei se schimbă. 

Curăță tenul cu loțiunile potrivite 

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să îți cureți tenul utilizând o loțiune sau un demachiant mai gras. Astfel, vei îndepărta orice urmă de machiaj și îți vei lăsa pielea catifelată. Acest pas se recomandă să fie făcut atât dimineața, înainte de realizarea machiajului, cât și seara, înainte de culcare.

Hidratează tenul pe toată durata zilei 

Dacă pe timpul verii indicate sunt cremele care au factor de protecţie solară ridicat şi sunt bogate în apă, iarna trebuie să le alegi pe cele intens hidratante, uşor grase. Crema aleasă trebuie nu numai să hidrateze tenul, ci şi să-l protejeze împotriva aerului rece de afară. Alege o loţiune asemănătoare şi pentru corp, pe care să o aplici imediat după duş, înainte de a te şterge cu prosopul.

Nu face dușuri fierbinți

Deşi duşurile cu apă fierbinte sunt mai mult decât binevenite pe timpul iernii, nu uita că ele pot afecta piela uscată, care oricum este expusă aerului rece de afară. Cel mai bine este ca apa să fie călie, astfel încât procesul de relaxare să continue cu aplicarea loţiunii.

Stai departe de produsele care conțin alcool 

Indiferent dacă este vorba de produse pentru îngrijirea podoabei capilare sau pentru corp, încearcă să stai departe departe de produsele care conțin alcool. Când acesta se evaporă, apare senzația de revigorare a pielei, însă și cea de răcorire. Ținând cont de faptul că suntem expuși și aerului rece de afară, nu este indicat să o „agasăm” pe mai multe căi.

Balsamul de buze nu trebuie să-ți lipsească 

La fel ca pielea, buzele au de suferit din cauza frigului pe parcursul sezonului rece. De aceea, din trusa cu produse de îngrijire nu trebuie să lipsească balsamul de buze. Cel mai indicat este să alegi unul care să aibă factor de protecţie SPF 15, dar şi substanţe antiseptice, care să ajute la vindecarea buzelor crăpate. Un bun balsam ,,tratament” pentru buzele crăpate este cel care conţine propolis sau ulei de arbore de ceai.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
ten perfect 600x400 jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
stufat de miel cu verdeata 800x600 13961 jpeg
zodii pixabay jpg
1 zodii noroc la bani jpg jpeg
Horoscop FOTO Shutterstock (2) jpg
costume de ceremonie (1) jpg
sorin bontea instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net