Aşa îţi îngrijeşti tenul sensibil pe frig!

Ultima actualizare:

    Potrivită pentru tenul sensibil este masca purificatoare şi nutritivă pe bază de argilă verde
Potrivită pentru tenul sensibil este masca purificatoare şi nutritivă pe bază de argilă verde

Când e rece afară, folosește creme și loțiuni hidratante atât pe timpul zilei, cât și noaptea. În acest anotimp, pielea își pierde mai ușor învelișul protector și are de suferit, cele mai afectate fiind tenul sensibil şi cel uscat.

Mai mult ca oricând, pe timpul iernii, tenul sensibil are nevoie de o îngrijire specială. Tenul sensibil trebuie să fie hidratat, atât pe timp de zi, cât şi pe timpul nopţii. Pentru hidratare, poţi folosi produse dermatocosmetice pentru tenul sensibil, care au efect calmant şi nutritiv.

Mai puțină exfoliere!

Pentru demachiere şi o curăţare corespunzătoare a tenului sensibil, alege gelurile blânde, care să nu conţină alcool sau parfum şi care pot irita tenul.

Iar dacă le preferi pe cele din magazinele naturiste, cele mai indicate sunt cele care conţin aloe vera, muşeţel şi ceai verde. Iarna, crema pentru tenul sensibil trebuie să aibă o textură mai grasă decât de obicei, bogată în substanţe nutritive.

Crema creează o barieră protectoare şi catifelează pielea. Pentru a evita apariţia petelor sau a inflamării, cel mai bine este să nu-ţi exfoliezi tenul sau să apelezi mai rar la acest procedeu.

Mierea, calmant natural pentru tenul sensibil

Pentru mai multă protecţie, pe timpul iernii poţi alege o mască pentru tenul sensibil, pe care o prepari în casă.

Amestecă într-un vas 5 picături de zeamă de lămâie, peste care adaugi o lingură de smântână. Aplici masca pe ten, laşi să acţioneze timp de 15 minute, după care cureţi cu apă căldă.

Şi măştile cu miere au efect calmant şi sunt indicate pentru persoanele cu tenul sensibil. Poţi obţine o mască amestecând o linguriţă de miere, 5 picături de zeamă de lămâie şi 2 linguriţe de făină de orez.

Lasă să acţioneze timp de 10-15 minute, după care clăteşti bine tenul. Iar dacă preferi măştile din farmacie, alege-le pe cele special create pentru tenul sensibil.

Sunt indicate produsele de machiaj hipoalergenice

Dacă ai tenul sensibil, înainte de a folosi un produs pentru machiaj, testează-l pe încheietura mâinii, pentru a evita apariţia reacţiilor alergice.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net