Cum speli corect vasele ca să le păstrezi noi cât mai mult timp


    Vasele murdare de ulei se spală ultimele, pentru a nu le murdări cu grăsime şi pe celelate din chiuvetă
Vasele murdare de ulei se spală ultimele, pentru a nu le murdări cu grăsime şi pe celelate din chiuvetă

Vrei să ai vesela mereu curată şi bine întreţinută? Se poate, dacă ai grijă să respecţi câteva reguli. Află cum trebuie să îngrijeşti vasele din bucătărie pentru a le prelungi cât mai mult viaţa.

- Nu încălzi mâncarea în cuptorul cu microunde folosind farfurii cu ornamente metalice. Rişi să strici şi cuptorul dar şi vasele. Este recomandat ca alimentele sau mâncarea gătită să fie încălzite în recipiente din sticlă termoizolantă.

- Nu lăsa farfuriile în frigider. Dacă le umpli cu mâncare şi le bagi la frigider, farfuriile se vor deteriora în timp din cauza schimbărilor prea bruşte de temperatură. Unele, de mai proastă calitate, se vor crăpa şi va trebui să le arunci.

- Spală farfuriile imediat după ce le-ai folosit. Lăsate murdare, în câteva ore resturile alimentare se vor usca şi se vor lipi iar vesela va fi spălată mult mai greu. Astfel, rişti să zgârii farfuriile sau să decolorezi picturile ornamentale.

- Nu păstra în farfurii fructe colorate. Evită să depozitezi în farfurii vişine, cireşe, sau fructe de pădure. Acestea pot păta ceramica iar vesela nu va mai putea fi folosită.

- După ce le speli, pune farfuriile la scurs în suportul pentru scurgere, iar apoi şterge-le cu un prosop de hârtie şi aşază-le în dulap. În acest fel, pe veselă nu vor rămâne dâre şi picături albe de calcar.

- Vesela din porţelan şi paharele din cristal se păstreză în ambalajul în care le-ai cumpărat. Nu aşeza pe cutie obiecte grele.

- Este recomandat să nu foloseşti farfurii ciobite sau crăpate.

serban huidu si mihai gainusa
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
Victor Piturca jpeg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
sex sex 0 jpeg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
horoscop 19 decembrie jpg
image
image
image
image
image
image
1 mihai voropchievici jpg jpeg
neti sandu jpeg
SAGA jpg
horoscop 19 decembrie jpg
Consum de sare FOTO Shutterstock
supliment jpeg