Iată 5 motive pentru care ar trebui să mănânci cât mai mult pepene roşu


    Pepenele roşu te hidratează în zilele caniculare de vară
Pepenele roşu te hidratează în zilele caniculare de vară

Au apărut primii pepeni roşii, fructele vedetă ale verii. Pe lângă faptul că-ţi hidratează foarte bine organismul şi îl ajută în procesul de detoxifiere, pepenele roşu poate fi folosit cu succes în ritualul tău zilnic de frumuseţe. Iată care sunt 5 dintre beneficiile de care te vei bucura în acest sezon!

1. Hidratează intens organismul

Pepenele roşu conţine peste 90% apă şi este fructul care hidratează celmai bine organismul. În acest fel, corpul tău se va detoxifia şi curăţa. Pepenele roşu este benefic pentru sănătatea pielii, a părului, unghiilor dar şi rinichilor.

2. Reduce porii pielii

Porii dilataţi acumulează impurităţi şi determină apariţia iritaţiilor care umbresc aspectul strălucitor al tenului. Pepenele roşu s-a dovedit a fi unul dintre cele mai puternice tratamente pentru reducerea porilor măriţi, datorită cantităţii crescute de vitamina A pe care o conţine, dar a minimizării secreţiei de sebum de la nivelul pielii.

3. Previne îmbătrânirea prematură a pielii

Pepenele roşu are puternice proprietăţi antiaging asupra pielii. Este bogat în licopen, vitaminele C şi A – doi antioxidanţi cu puternic rol în regenerarea celulară, menţinerea elasticităţii pielii şi în prevenirea ridurilor.

4. Luptă împotriva acneei

Datorită concentraţiilor crescute de antioxidanţi, pepenele roşu este un remediu naturist împotriva acneei, afecţiunea care se poate agrava pe timp de vară. Masează faţa cu suc de pepene sau bucăţi mici şi vei constata o îmbunătăţire a aspectului tenului tău.

5. Tonic natural al pielii

Pepenele roşu poate fi folosit şi pe post de loţiune tonică în îngrijirea zilnică a tenului. Substanţele din fruct contribuie la curăţarea în profunzime a porilor, la reducerea secreţiei de sebum şi la menţinerea fermităţii şi strălucirii tenului. După ce te demachiezi, curăţă cu atenţie tenul cu bucăţi de pepene masând blând.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
cub theo rose png
cub claudia pavel cream png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub mircea bravo png
Jorge la Survivor (1) jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
pizza shutter jpg
horoscop shutterstock 1621310242 jpg
121 JPG
Capture JPG
KF L 15 jpg