Măşti care îţi repară părul după o vară toridă
Dacă acum, la sfârşit de vară, ai părul decolorat, uscat, fragil, ars, cu vârfurile despicate, e bine să iei măsuri. Nu ai nevoie de produse din game profesionale sau de tratamente costisitoare la salon. Poţi să-ţi pregăteşti singură cele mai bune măşti. Iată câteva reţete.
Spală-te cu bicarbonat de sodiu! E indicat părului lipsit de volum şi de strălucire, tern, cu tendinţă de îngrăşare la rădăcină. Se pune o lingură de bicarbonat într-o cană cu apă (250 ml) şi se amestecă până se dizolvă complet. Soluţia se aplică pe cap, pe post de şampon, şi se masează scalpul cu mişcări circulare. Bicarbonatul absoarbe produsele chimice din apă şi îi reduce gradul de duritate.
Mască hrănitoare. Amestecă o banană cu trei linguri de iaurt, două linguri de ulei de măsline, două de miere şi o jumătate de lingură de ulei de ricin. Aplică această mască pe părul umed, acoperă-l cu un prosop şi lasă să acţioneze timp de o oră. Apoi clăteşte.
Mască pentru scalp gras şi păr uscat. Se amestecă în proporţii egale: ulei de nucă, ulei de ricin şi ulei de măsline, care se aplică pe lungimi şi vârfuri. Pe scalp, se aplică un amestec de tincturi: tinctură de ardei iute, urzică şi mesteacăn, cu care se masează uşor pielea capului. Se recomandă acoperirea capului cu un prosop minimum 30 minute. Aceste tincturi au rolul de hrănire, activare a circulaţiei la nivelul scalpului şi de stimulare a creşterii părului.
Mască pentru scalp uscat. Dacă ai şi mătreaţă, masează pielea capului cu ulei de măsline cu 1-2 ore înainte de spălare.
Mască pentru păr gras. Se masează scalpul cu tinctură de brusture sau de seminţe de cimbru, care controlează excesul de sebum. Se clăteşte cu infuzie din frunze de nuc. Dacă faci acest lucru de mai multe ori, părul va căpăta reflexe de brun. De asemenea, părul mai poate fi clătit şi cu soluţie din 4 linguri oţet de mere şi 250 ml de apă.