Meniu pentru o piele frumoasă
Ai gustat din plin vacanţa şi te-ai bucurat de briza mării sau de aerul tare de munte. A venit vremea să fii atentă cum îţi îngrijeşti pielea, astfel încât să nu rămâi cu urme neplăcute după concediu.
Chiar dacă ai auzit de efectele nocive ale expunerii prelungite la soare, parcă tot nu te-a lăsat inima să nu te tolăneşti măcar câteva ore pe nisipul fierbinte.
Ce-i drept, eşti mândră de culoarea ciocolatie a pielii, dar nu uita că razele ultraviolete o ridează şi o îmbătrânesc, dilată vasele de sânge şi pot favoriza apariţia a numeroase boli.
Soluţia? Îţi oferim un program de hidratare uşor de ţinut, care să nu-ţi facă mare pagubă în buget.
Ce pui în farfuriePentru a evita deshidratarea pielii şi apariţia ridurilor după expunerea la soare, trebuie să combaţi radicalii liberi, consideraţi responsabili pentru îmbătrânirea prematură a tenului. Asta înseamnă că trebuie să ai mare grijă ce mănânci.
Alege alimente bogate în elemente nutritive, vitamine şi minerale, pe care le iei din fructe şi legume de sezon. Ele hrănesc pielea şi o fac mai puternică în faţa condiţiilor de mediu neprielnice. La fel de important este să introduci în meniu alimente care conţin licopen, un antioxidant protector al pielii, faţă de efectele radiaţiilor solare.
El se găseşte în roşii, pepene roşu şi grepfrut.