Metoda care te ajută să acoperi firele de păr alb fără vopsea. 3 ingrediente din bucătărie îți vor fi de un real ajutor

Primele fire de păr alb pot provoca neliniște oricărei femei, iar dificultatea de a accepta procesul de îmbătrânire poate fi reală. Cum poți acoperi aceste câteva fire grizonante care apar, fie la tâmple sau chiar în crestetul capului? Este necesar să vopsești întregul păr din start? Iată metode eficiente care nu implică vopsirea integrală a părului!

Primele fire de păr alb pot provoca neliniște oricărei femei. Foto: arhiva.
Primele fire de păr alb pot provoca neliniște oricărei femei. Foto: arhiva.

Un aspect deranjant este când primele fire albe încep să apară chiar și înainte de a împlini vârsta de 30 de ani. Pare nedrept, însă acest lucru are adesea o componentă genetică. Vitaminele și mineralele din organism, în special vitamina B12, zincul și cuprul, joacă un rol crucial în hrănirea corespunzătoare a părului și în menținerea culorii sale naturale. Deficiențele acestor substanțe nutritive pot afecta culoarea părului. De asemenea, nivelurile optime de vitamine C și E sunt esențiale, deoarece și acestea pot preveni albirea prematură a părului.

Cu toate acestea, atunci când părul începe să își piardă culoarea naturală, nu este nevoie să intri în panică. Există soluții temporare, practice și ușor de folosit. Iată 3 remedii naturale pentru camuflarea părului alb:

Cafea

Ai nevoie de o ceașcă de cafea espresso rece, 2 linguri de cafea măcinată și o ceașcă de balsam pentru păr. Amestecă cele trei ingrediente într-un bol până când obții o cremă omogenă. Aplic-o pe păr cu vârful degetelor, distribuind uniform și acoperind bine zonele cu păr alb. Poți folosi un pieptene cu dinți rari pentru a distribui amestecul uniform. Acoperă-ți părul cu folie de plastic și lasă-l așa aproximativ două ore. Clătește cu apă caldă pentru a îndepărta excesul de balsam și cafea.

Cacao

Ai nevoie de 50 de grame de pudră de cacao, un borcan cu iaurt simplu (2 borcane dacă ai părul lung), o lingură de miere și o lingură de ulei de cocos. Amestecă iaurtul cu cacao într-un bol, adaugă mierea și uleiul de cocos până obții un amestec moale și omogen. Aplică-l pe întreaga suprafață a părului, insistând în special în zonele cu păr alb. Lasă să acționeze cel puțin o oră și spală-ți părul cu un șampon neutru. Pe lângă faptul că va avea o culoare mai închisă, părul tău va fi și mai moale și mai catifelat.

Ceai negru

Pune patru pliculețe de ceai negru într-o cană cu apă clocotită și lasă să infuzeze timp de 20-30 de minute, până când temperatura lichidului scade la 38-40 de grade Celsius, astfel încât să fie suportabil pe piele. Clătește-ți părul cu acest ceai după ce l-ai spălat cu șampon. Toarnă apa pe păr, începând de la rădăcină și având grijă să acoperi toată lungimea firului de păr până la vârfuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscop jpg
zodii relaxate jpg
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop webp
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net