Ceaiul negru, elixir pentru sănătate! Cum te ajută să scapi de boli

image
Foto: shutterstock

Descoperit în China acum aproximativ 4000 de ani, ceaiul negru este printre cele mai consummate băuturi din lume. Poate stimula sănătatea inimii, poate trata diareea și alte probleme digestive, reglează tensiunea arterială și reduce riscul de diabet de tip 2. Pentru a vă bucura de toate beneficiile, ar trebui să îl consumați fără aditivi, cum ar fi laptele sau zahărul.

Stimulează sănătatea inimii

Flavonele din ceaiul negru pot promova sănătatea inimii. Oamenii de știință au confirmat că trei cești de ceai negru pe zi poate reduce riscul bolilor coronariene. Mai mult, este asociat cu un risc redus de infarct miocardic, ischemie și mortalitate cardiovasculară.

Reduce riscul de diabet     

Consumul de ceai negru ajută la scăderea riscului de diabet de tip 2, datorită conținutului de catehine și theaflavine. Băutura poate ajuta corpul să fie mai sensibil la insulină și, de asemenea, previne disfuncția celulelor beta (celulele beta reglează nivelul glicemiei).

Sporește imunitatea       

Ceaiul negru este bogat în antioxidanți care ajută la eliminarea radicalilor liberi. Acești radicali liberi tind să modifice ADN-ul și să împiedice funcția normală a celulelor. Acest lucru poate duce la inflamații și poate împinge corpul într-o stare de stres. Ceaiul negru ajută la eliminarea radicalilor de oxigen. Ajută la restabilirea funcțiilor normale ale celulelor și ale corpului și crește, de asemenea, imunitatea.

Îmbunătățește alerta mentală      

Cercetătorii din Olanda au descoperit că participanții la un studiu care au băut ceai negru au avut cea mai lungă durată de atenție și o mai bună atenție auditivă și vizuală. Ceaiurile, în general, conțin l-teanină care modulează funcțiile creierului și procesul de atenție umană. Cofeina din ceaiul negru poate crește, de asemenea, vigilența.

Îmbunătățește sănătatea oaselor       

Pe măsură ce îmbătrânești, puterea oaselor tale începe să scadă. Cu toate acestea, studiile au demonstrate că persoanele care beau ceai negru pot restabili semnificativ densitatea osoasă. Din acest motiv, consumul de ceai negru poate reduce riscul de fracturi care apar cel mai frecvent la vârstnici din cauza osteoporozei.

Ajută la scăderea în greutate    

Obezitatea este cauza principală a diferitelor afecțiuni, cum ar fi diabetul, bolile de inimă, SOP, colesterolul ridicat, etc. Oamenii de știință au descoperit că ceaiul negru a contribuit la reducerea grăsimilor viscerale prin reducerea genelor care induc inflamația. Deoarece o perioadă prelungită de inflamație în organism poate induce obezitatea, consumul de ceai negru poate ajuta la prevenirea obezității induse de inflamație. Mai mult, ceaiul negru poate să scadă nivelul trigliceridelor.

Ucide bacteriile     

Majoritatea bacteriilor pot provoca infecții și pot duce la numeroase complicații grave. Antioxidanții și alți fitonutrienți din ceaiul negru au proprietăți antibacteriene. Studiile au afirmat că ceaiurile (inclusiv ceaiul negru) pot acționa împotriva bacteriilor care cauzează problem, conform naturavindecatoare.ro.

image png
sarah anamaria prodan jpg
giselle si tom brady
cub anamaria prodan png
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
Prințul Harry și Meghan Markle png
traian basescu 0 jpeg
BeFunky collage (28) jpg
Soldati ucraineni FOTO EPA-EFE
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
image
image
image
image
police gb15dc8736 1920 jpg
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg
Saptamana Modei de la Paris jpg
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
cub razboi ucraina 1 mic gif