Secretele designer-ului Mirela Novak. Ce se poartă în 2022 și ce vedete o inspiră

Ultima actualizare:

Designerul Mirela Novak a pășit pentru prima dată pe covorul roșu de la Cannes în anul 2016, când și-a prezentat și colecția de rochii de seară și a îmbrăcat-o și pe artista Natalia Kapchuk. Ultima dată a fost la Cannes în 2018. Află în interviul oferit de Mirela Novak pentru Click!, cum s-a descurcat în pandemie, ce proiecte are, dar și care sunt cel mai bine îmbrăcate vedete și, mai ales, ce se poartă anul acesta.

Designerul Mirela Novak. Foto: Facebook
Designerul Mirela Novak. Foto: Facebook
  • Cum a fost anul 2021 pentru tine? Pentru lumea modei? Ce se mai aude despre festivalurile internaționale? Unele s-au desfășurat online?

Anul 2021, a însemnat, pentru mine, responsabilitate, mobilizare și mult focus, ca să pot trece la un alt nivel de activitate astăzi. Pandemia Covid-19 ne-a schimbat complet vieţile și a trebuit să ne adaptăm cu toţii la un nou stil de viaţă. Totul a devenit digital, inclusiv prezentările de modă. În această perioadă marile case de modă au revenit la regimul offline, la fel și festivalurile internaționale. În schimb, direcţia modei rămâne în continuare influenţată de carantină, toate colecţiile au item-uri mai lejere: combinaţii haotice ale ţinutelor oversized, pantalonii sport, lenjeria la vedere.

  • Pandemia ți-a afectat afacerea? Cum te-ai descurcat în această perioadă?

În primul rând, m-am axat pe retail și pe tailoring. Consider că tailoring-ul (croitorie) este viitorul în ceea ce priveşte o afacere prosperă. De asemenea, consider că trend-ul viitorului în business este brand-ul personal. De aceea, în cea de a doua etapă m-am axat pe nume, pe brand. Cine sunt Eu și ce pot face, prin viziunea și talentul meu, este fundamental. A fost o perioadă în care a trebuit să mă mobilizez și să mă fac cu adevărat utilă, datorită viziunii și talentului meu, astfel am devenit designer nu doar al propriului brand, ci și al unei importante companii din Elveția. În urma colaborărilor din perioada pandemiei pentru această companie, am semnat un contract de colaborare pe 5 ani. Cred cu tărie că este perioada în care, datorită calităților mele și dorinței de a mă face utilă lumii, am reușit să mă extind. De ce? Pe oameni îi atrage personalitatea mea, iar personalitatea fiecarui om este unică… deci și produsele mele sunt unice. Recunosc că, la începutul anului 2020, la fel ca și multor altora, frica îmi încețoșase viața, ziceai că sunt în maşină pe timp de ceaţă, dar tot ce știam era că trebuie să mă mobilizez, să aprind farurile și să pornesc GPS-ul. Am reușit!

  • Acum câțiva ani ai fost la Cannes? Ai defilat pe covorul roșu?

Drumul meu către Cannes a început în 2016, când am mers pentru prima dată pe covorul roșu și tot atunci, în cadrul Festivalului de la Cannes, mi-am prezentat colecția de rochii de seară, care s-a bucurat de un mare succes. Și am îmbrăcat-o pe artista Natalia Kapchuk, relația mea cu ea continuă încă din 2016, așa că ultima dată când am fost invitată pe covorul roșu a fost în 2018, înainte de pandemie.

  • Ai avut un proiect cu Andreea Bălan, cum a mers?

Andreea Bălan este celebră pentru profesionalism, sensibilitate și modul ei de a interacţiona cu publicul pe scenă. În același timp, Andrea te cucereşte prin faptul că arată superb. Ea a reuşit să pună în valoare creaţia mea, ceea ce înseamnă un mare succes pentru mine, ca designer.

  • Ce planuri ai?

Anul 2022 vine cu un concept foarte creativ, la care muncesc în momentul de față. Și pentru că gândesc după rezultate, anul acesta numele meu se va extinde în afara Elveției, cel puţin încă într-o țară.

  • Cu ce vedete ai mai lucrat anul acesta?

Am colaborat într-un proiect pentru Lora, împreună cu stilista ei, Eli Adam, și în afară pentru Natalia Kapchuk.

  • Care este cel mai bine îmbrăcată vedeta de la noi? Dar de peste hotare?

Corina Bud, pentru stilul ei eclectic și propriu, şi Inna, pentru stilul ei sporty chic și smart casual. Peste hotare, cele care inspiră prin atitudinea lor și au ceva de spus prin modă, după parerea mea, sunt: Kate Moss, Lady Gaga, Dua Lipa.

  • Dar cele mai neinspirate?

Consider că orice femeie inspiră şi are ceva de spus, însă atunci când vorbim despre modă, multe încă nu au reuşit să se regăsească într-un anumit stil, mai au de experimentat. Nu apreciez criticile, chiar și atunci când lucrez pentru cineva, fac ajustări și nu critici. Eu apreciez curajul. Ca să mă fac înțeleasă, am să dau un exemplu: Josephine Baker (dansatoare, actriță și cântăreață franceză de origine americană) a inspirat o lume, știind să-și exploateze la maximum calitățile, să ignore criticile și să-și exprime stilul. Îmi doresc ca vedetele de la noi să aibă mai mult curaj, să se exprime, pentru că multe evită să facă acest lucru, din cauza criticilor.

  • Ce se poarta anul acesta? Ce sfaturi/ sugestii le dai femeilor care vor să fie cochete?

Îți propun câteva trend-uri pe care le vor purta toți în 2022!

a) Vintage textile stripe – este un trend influenţat de carantină. Ţinutele sunt din materiale care ne amintesc de draperii și cearşafurile în dungi de acasă.

Anul acesta se poartă dungile. Foto: Shutterstock
Anul acesta se poartă dungile. Foto: Shutterstock

b) Print-ul de Tigru.

c) Dantela – ţinutele din dantelă în culori pastel, negru și alb.

d) Office – ţinuta office este mult mai interesantă anul acesta prin combinaţii și culori.

e) Tricotul – pentru ambele sezoane. Rochiile maxi, costume, pantaloni cleoş.

f) Crochet – ţinutele croşetate direct pe piele .

g) Carourile- cel mai important anul acesta pentru ţinutele in carouri sunt

combinaţiile de culori: verde cu galben, maro cu albastru.

h) Multilayer (multistrat) – multe case de modă au suprapus în prezentare rochia cu pantalonul.

Anul acesta moda este neobişnuită și colorată. Femeia cochetă poate fi femeia rănită sau femeia cuceritoare de inimi, carieristă (șic și puternică) sau femeia casnică și foarte ocupată, atunci sfaturile pentru ţinute diferă de la una la alta. Un sfat general ar fi că ţinuta trebuie să fie rafinată, atrăgătoare și elegantă. Ţinuta trebuie să spună totul despre tine și să aibă un aer foarte relaxat, ca și cum ţi-ar fi luat un minut să te pregătești. Și la toate astea, e nevoie de încredere de sine.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net