Oul, aliatul frumuseții. Iată cum îl poți folosi pentru îngrijirea personală

image

Pentru a avea tenul, părul, mâinile sau picioarele îngrijite, nu trebuie neapărat să dai bani mulţi pe produse speciale. Ai la îndemână metode simple, cu ajutorul produselor naturale. Uite ce poţi să faci cu un simplu ou!

Albuşul de ou se poate folosi ca mască împotriva cearcănelor, a ridurilor fine, pentru tenul gras şi îndepărtarea punctelor negre. Pentru cearcăne şi riduri, aplică pe obraz o picătură sau două de albuş nebătut, întinde spre exteriorşi lasă-l să acţioneze 10 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Pentru tenul gras, amestecă albuşul cu o linguriţă de miere de albine, adaugă făină şi aplică pe faţă. Las-o 10 minute să se usuce, după care clăteşte cu apă caldă. Pentru punctele negre, bate uşor un albuş, apoi pune două linguri de amidon de porumb. Aplică pasta pe zonele unde e nevoie, lasă 5 minute şi apoi clăteşte cu apă caldă. 

Gălbenuşul de ou poate fi folosit pantru mâini, picioare uscate şi pentru ten. Bate un gălbenuş, adaugă o lingură de ulei de migdale dulci şi o linguriţă de zeamă de lămâie. Aplică preparatul pe mâini şi pe picioare, înainte de culcare. Clătiţi bine a doua zi. Ajută şi la revitalizarea în profunzime a pielii: amestecă un gălbenuş cu o lingură de ulei din germeni de grâu, aplică pe faţă, lasă să acţioneze 15 minute, clăteşte cu apă călduţă. Iar pentru tonusul pielii, ai nevoie de un simplu gălbenuş, bătut uşor într-un bol, pe care îl laşi să acţioneze pe faţă timp de 10 minute. 

Oul întreg stă la baza preparării unui şampon natural. Atuul său constă în redarea texturii şi strălucirii părului uscat şi cu firul subţire. În funcţie de tipul de păr, sparge unul sau două ouă întregi, ca pentru omletă. Dacă ai părul uscat, adaugă o lingură de ulei vegetal. Pentru păr subţire, două linguri de iaurt natural. În cazul unui par gras, stoarce o lămâie şi pune-o în amestec. Aplică pe păr, masând uşor. Lăsă să acţioneze un minut, apoi clăteşte, scrie formula-as.ro. 

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
andreea mantea 2 JPG
cub larisa iordache png
FotoJet (1) jpg
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
image png
bank
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
image
image
image
image
horoscop ( FOTO pixabay )
horoscop
woman 4214744 1920 jpg
prietenie
echipamente sportive electronice 2 jpg
smartphone sursa pexels com jpg