Pericolul neștiut al genelor false. Ce riști dacă le aplici în mod repetat

Cheia feminității sunt genele lungi și dese. Femeile care vor să scape de chin în fiecare dimineață, evitând aplicarea rimelului, sau fardului, apelează adesea la genele false. Fiind din ce în ce mai căutate, acestea sunt de mai multe tipuri, de la lungimi, până la diferite culori. Însă, ele îți pot distruge genele naturale.

Genele false îți pot distruge genele naturale
Genele false îți pot distruge genele naturale

Materialul din care sunt făcute extensiile de gene este o fibră numită PBT, un fel de plastic. Deoarece acest plastic odată curbat la peste 70 grade şi răcit nu îşi pierde curbura, este exact ce le atrage pe multe femei. De asemenea, în ciuda faptului că este un truc de înfrumusețare la care apelează cât mai multe femei în ziua de astăzi, genele false pot fi și periculoase.

Considerate un aspect important al esteticii faciale și fac obiectul diferitelor tratamente de înfrumusețare, extensiile de gene au numeroase beneficii, inclusiv potențialul de a completa sau de a îmbunătăți aspectul, există, însă și dezavantaje, precum: alergii, infecția sau umflarea pleoapei, infecția corneei, deteriorarea și pierderea temporară a genelor și înfundarea foliculiilor genelor naturale.

Alergii

Din cauza lipiciului sau a soluției folosite pentru îndepărtarea genelor poți dezvolta alergii. Și materialul din care sunt confecționate genele false pot fi un factor. Una dintre afecțiunile care apar în urma purtării repetate a acestora este blefarita alergică - reacție alergică menifestată prin inflamarea severă a pleoapei ochiului.

Infecții oculare

Genele false îți expun ochii la murdărie, praf și bacterii, pe când genele naturale îi protejează. Un mediu umed specific pentru bacterii și ciuperci este creat atunci când se aplică adezivul pentru lipirea genelor, iar acestea pot duce la foliculi înfundați ale genelor, dureri în jurul ochilor, roșeață, pleoape grele și ulcer corneean.

Ochi uscați

Potrivit studiilor, genele lungi și voluminoase pot crește riscul de uscăciune a ochilor. Lungimea optimă (o treime din lățimea ochiului) trebuie menținută pentru a proteja ochii de praf, murdărie și vânt, însă atunci când aplicăm extensiile de gene și acestea devin mai lungi, se creează un efect de evantai, de aceea începi să te confrunți cu simptomele ochilor uscați.

Ce trebuie să faci?

Chiar dacă multe femei sunt foarte atente atunci când își pun genele, spălându-le și îngrijindu-le, se pot confrunsta cu reacții adeverse. În acest caz, recomandat ar fi să soliți îngrijire de specialitate cât mai curând posibil.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net