Peste 80% dintre reclamele la cosmetice sunt mincinoase

Ultima actualizare:

    Nu toate produsele cosmetice sunt atât de bune şi de eficiente pe cât îţi spun producătorii
Nu toate produsele cosmetice sunt atât de bune şi de eficiente pe cât îţi spun producătorii

Cercetătorii de la Universitatea Valdosta au evaluat 289 de pagini de reclame la produse cosmetice, din şapte reviste editate în aprilie 2013. Ei au introdus beneficiile pe care le promiteau realizatorii reclamelor în mai multe categorii.

Printre menţiunile categorisite se numărau afirmaţii legate de mediu (”nu au  fost testate pe animale”), de susţinerea de care se bucură produsele (”recomandate de dermatologi”), precum şi argumente ştiinţifice (”testat clinic”). Printre produsele analizate s-au numărat mai multe cosmetice, cum ar fi produse de machiaj, de îngrijire a pielii, a corpului sau parfumuri.

Informaţiile au fost verificate, iar afirmaţiile au fost împărţite în mai multe categorii, în funcţie de nivelul de adevăr: ”acceptabile”, ”mincinoase”, ”omisive” şi ”vagi”. Doar 18% dintre afirmaţii s-au dovedit acceptabile. Circa patru din cinci produse aveau reclame deconspirate a fi vagi sau mincinoase. În ceea ce priveşte argumentele ştiinţifice introduse în reclame, doar 14% dintre acestea au fost declarate acceptabile. Cele referitoare la mediu s-au dovedit a fi false în proporţie de 50%. La capitolul performanţă, doar unul dintre patru produse s-a bucurat de o reclamă autentică, în timp ce 23% s-au dovedit a fi mincinoase. Realizatorii studiului au precizat că autorităţile vor fi nevoite să reglementeze mai atent acest domeniu.

image
image
image
image
image
image
horoscop (1) jpg
Ziua ta norocoasa din luna februarie in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1939119451 jpg
Parteneriat - barbati care strang mana - acord FOTO Shutterstock
mancare 1 jpg
Horoscop zilnic 31 mai 2022 jpg
Ceai negru Pinterest jpg
omleta pirat 1 jpg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net