Pieptăn sau perie? Ce să folosești, în funcţie de tipul tău de păr. Greșelile care-ți pot distruge podoaba capilară

Pieptănatul reprezintă un gest atât de firesc, încât pare la îndemâna oricui, dar experții atrag atenția că o serie de gesturi banale sau folosirea incorectă a unor accesorii de îngrijire a părului îl pot distruge.

Accesoriile pe care le folosești pentru îngrijirea părului sunt foarte importante
Accesoriile pe care le folosești pentru îngrijirea părului sunt foarte importante

Experții consultați de revista Click! pentru femei explică ce perie sau pieptăn este recomandat să folosești, pentru a-ți păstra părul frumos și sănătos.

Atunci când alegi accesoriile indispensabile pentru îngrijirea podoabei capilare, este important să ții seama de tipul tău de păr, mai precis de grosime, textură și lungime.

Pentru părul natural

Părul natural este delicat şi predispus la rupere, de aceea trebuie să îl periezi blând. Aplică, de fiecare dată, ulei de păr şi cremă hidratantă, apoi periază cu ajutorul periei umede.

Dacă ai părul subțire și scurt, este indicat să folosești un pieptăn cu dinții deși. Avantajul acestuia este că înlătură eficient impuritățile, dar în cazul părului lung, poate rupe firele.

Citește și: Top 5 nuanțe naturale în care îți poți vopsi părul

Pentru părul creţ

Periatul părului creţ pare a fi o provocare, însă secretul este să nu polosești piepteni. Pune puţin balsam pe palme şi foloseşte-te de degete pentru a scăpa de încurcături.

Poţi folosi, de asemenea, o perie specială pentru părul creţ, cu dinţii rari.

Poți folosi și un pieptăn cu dinții foarte rari, mai ales dacă ai părul creț lung, cu firul gros sau cu vârfurile deteriorate.

Pentru părul drept

Periatul părului fin/drept se face întotdeauna cu o perie confecţionată din peri moi, care să nu rupă firul. Se recomandă peria pentru păr umedă, cu perii subţiri şi flexibili. Acest tip de perie alunecă prin păr şi nu îl răneşte.

Avantajul periilor cu peri naturali este că dau strălucire părului și nu agresează scalpul. Însă nu pot fi folisite în cazul părului des, cu firul gros, pentru că nu au putere să pătrundă și să-l descurce.

Pentru acest tip de păr sunt indicate periile care au și peri din plastic.

Citește și: 5 secrete de frumusețe pentru un look așa cum îți dorești, din cap până-n picioare

Pentru părul rar, vopsit sau deteriorat

Dacă părul tău este rar, deteriorat sau vopsit, înseamnă că este predispus la rupere. Întotdeauna, înainte de periaj, aplică o cremă hidratantă!

Pentru coafare, este recomandată peria sintetică, deoarece alunecă mai uşor printre şuviţe.

Pont: Nu îţi peria niciodată părul când este umed, deoarece firele se pot rupe mai uşor! Lasă părul să se usuce aproape 90%, apoi periază-l!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

image
image
image
image
image
image
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net