Răsfaţă-te cu un tort apetisant de piersici
Ingrediente:
Pentru blat: 7 ouă, 1 ½ cană zahăr, 1 ½ cană făină, 3 linguri cacao, 5 linguri ulei, 2 linguriţe rase praf de copt
Pentru cremă: 3 linguri gem de caise, 500 ml frişcă lichidă, 20 g cacao, 100 g ciocolată de menaj, 1 esenţă de rom, 50 g zahăr, 400 g piersici din compot, filigran de ciocolată
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul şi uleiul până devin cremă, le amesteci cu albuşurile bătute spumă, după care încorporezi încet făina cernută şi praful de copt.
Amesteci 2/3 din compoziţie cu cacao, 1/3 rămânând albă. Coci separat cele două blaturi într-o formă de tort unsă şi tapetată, la foc mediu, circa 30 de minute.
Baţi frişca cu zahărul şi esenţa de rom. Topeşti ciocolata de menaj, o laşi să se răcească şi o încorporezi în frişcă împreună cu cacaua. Tai blatul cu cacao în jumătate pe orizontală.