Trucuri pentru un păr sănătos și strălucitor. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl eviți

Atunci când vine vorba de îngrijirea părului, există anumite lucruri pe care le facem fără să ne dăm seama că îl pot deteriora în timp. Iată câteva trucuri prin care vei reuși să ai un păr strălucitor și sănătos. 

Trucuri pentru un păr sănătos / Sursă foto: Pixabay
Trucuri pentru un păr sănătos / Sursă foto: Pixabay

Primul lucru pe care trebuie să-l știi atunci când vine vorba despre îngrijirea părului, este că spălatul foarte des poate cauza căderea excesivă a firelor de păr. Iată ce trebuie să faci pentru a te bucura de o podoabă capilară de invidiat.

Clătește părul cu oțet după ce ai folosit șampon și lasă-l să acționeze câteva minute înainte de a-l spăla.  De asemenea,  o dată pe lună  ar trebui să aplici o mască făcută din ingrediente naturale care să aibă la bază avocado.

Hairstyliștii recomandă spălarea părului cu gălbenuș de ou, întrucât este considerat cel mai bun înlocuitor al șamponului și balsamului. Gălbenușul este extrem de hrănitor și va reconstrui părul într-un timp foarte scurt, dacă îl vei aplica în mod regulat.

Important de menționat este faptul că nu trebuie să te speli foarte des. Acest obicei va face ca părul să devină deshidratat și uscat. Mai mult, acesta își va pierde din strălucire. Motivul? Atunci când îți speli părul foarte des, nu vei face decât să îndepărtezi sebumul care are rolul de a proteja părul.

Sfatul profesioniștilor este să folosești doar șampon care nu conține sulfați. Acestea se numără printre cele mai nocive ingrediente care afectează părul. Masarea scalpului zilnic este o metodă foarte bună pentru a favoriza creșterea lui. Cu ajutorul unei perii din lemn vei active circulația sângelui, iar în timp vei observa că această procedură favorizează creșterea podoabei tale capilare.

Înainte de somn, prinde părul lejer! Acest lucru nu te va face să te trezești dimineața cu el încurcat și nici firele de păr nu se vor mai rupe atunci când îl piepteni. Nu uita să îți protejezi părul de soare, întrucât se poate deteriora.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coldea cu ducka jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
horoscop jpeg
Zodii jpg
fericire pexels jpg
Tâmâia este unul dintre cele mai bune leacuri mănăstireşti pentru fiere jpeg
1 trucuri sprancene jpg jpeg
horoscop shutterstock jpg
1 limonada cu ghimbir jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net