Ce putem face pentru a preveni albirea prematură a părului. Cele două plante care fac minuni

Albirea părului poate fi, adesea, un factor jenant, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Acest proces nu are loc doar la vârste înaintate, ci se poate produce și în tinerețe, din cauza unui deficit de nutrienți, sau din cauza stării de sănătate.

Factorii care accelerează albirea părului
Factorii care accelerează albirea părului

Factorii care accelerează albirea părului

Schimbările în nutriție pot ajuta la încetinirea albirii părului, asta dacă deficiențele de vitamine sunt cauza principală, potrivit specialiștilor. Părul devine alb sau gri din cauza pierderii de melanină, o componentă care produce pigment. Cu cât melanina se reduce, cu atât culoarea părului devine mai deschisă.

De asemenea, odată cu înaintarea în vârstă, melanina dispare treptat, din păr. Specialiștii estimează că fenomenul de albire crește cu până la 20% odată la 10 ani, iar după vârsta de 30 de ani, foliculii de păr încep să producă din ce în ce mai puțină melanină.

Există anumiți factori care ar putea afecta producția de melanină. Spre exemplu, vitamina B-12 este principalul factor, dar și deficiențele de cupru sau fier, cresc acest risc. De asemenea, predispoziția genetică joacă un rol important în procesul albirii părului. Un alt factor care joacă un rol semnificativ în acest sens, este stresul. Dar să nu uităm că și afecțiunile, precum bolile tiroidiene sau anemia pot provoca albirea prematură a părului. Fumatul este și el un factor care accelerează procesul, prin distrugerea foliculilor de păr.

Salvia și rozmarinul previn albirea părului

Deși albirea părului este un proces natural, un stil de viață sănătos și un regim alimentar echilibrat, pot ajuta la menținerea sănătății părului. Odată respectate aceste lucruri, putem încetini schimbarea de culoare a părului.

Știați că rozmarinul și salvia sunt 2 remedii naturale car pot ajuta în combaterea acestei probleme? Ele au rolul de a hrăni firul de păr și conțin antioxidanți naturali care oferă un aspect sănătos podoabei capilare. Mai mult, acestea previn căderea excesivă a părului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bulgaria saracie jpg
image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2024 06 24 at 14 24 03 jpeg
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
living room istock jpg
zodii meteoriti png
Mic dejun jpg
Horoscop luna martie jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
relatii f 0 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net