Trucurile de frumusețe ale bunicilor noastre. Cum își păstrau fumusețea în vremurile trecute

Știm foarte bine că bunicii au de fiecare dată un sfat bun la îndemână, iar cum femeile au apelat la tot felul de trucuri de înfrumusețare încă din cele mai vechi timpuri, bineînțeles că există metode transmise din generație în generație și unele dintre ele se folosesc în continuare și astăzi. Iată care sunt trucurile folosite în timpurile trecute, de bunicile noastre.

Trucuri de frumusețe de la bunicile noastre / Foto: Pixabay
Trucuri de frumusețe de la bunicile noastre / Foto: Pixabay

Așa cum nu se găseau creme de față, nici produsele cosmetice pentru păr nu erau disponibile pe vremea bunicilor, cu toate că se mândreau cu un păr superb. Ș totuși reușeau să își păstreze frumusețea în mod constant. Cum? Simplu. Iată trucurile folosite în timpurile trecute.

Vaselina

De-a lungul anilor, vaselina a fost considerată o sursă de frumusețe, aceasta având nenumărate beneficii pe care le oferă pielii noastre, pentru a își menține un aspect tânăr și minunat. De asemenea, știm că și în prezent este utilizată deseori în cazul în care pielea noastră este uscată, avem buzele sau călcâiele crăpate și multe alte astfel de aspecte. Mai mult decât atât, vaselina este la un preț foarte accesibil, în comparație cu multe creme care nici măcar nu ne ajută uneori, și este un produs care poate avea mai multe utilizări în ceea ce înseamnă frumusețe.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos a fost utilizat de atât de multe femei din generațiile anterioare, dar este folosit și în prezent, fiind, de asemenea, extrem de accesibil. Uleiul de cocos este cel pe care cu siguranță ar trebui să îl aveți în casă atunci când vine vorba despre hidratare. Unele persoane aleg să se maseze pe scalp cu acest ulei de cocos, pentru a își menține pielea moale, fiind utilizat deseori și pentru cuticule, iar exact ca în cazul vaselinei, și uleiul de cocos se poate folosi în nenumărate alte atribuții.

Somnul de frumusețe

În prezent, există nenumărate persoane care au o viață extrem de plină de sarcini, responsabilități, loc de muncă și așa mai departe, așa că probabil care nu pot apela la acest truc. Însă, important este să dormim aproximativ 8 ore pe noapte, cel puțin. Corpul nostru are timp să se regenereze în timpul nopții, inclusiv pielea noastră. Dacă nu obținem cantitatea adecvată de somn, dar și calitatea bună a acestuia, pielea poate să devină ușor uscată, pot apărea cearcănele întunecate sub ochi și alte astfel de lucruri. Totodată, un alt truc este dormim într-un mediu rece, astfel încât cu ajutorul păturilor să păstrăm temperatura corpului nostru mai mare, pentru a dormi eficient și suficient.

Încrederea în sine

Cel mai important este să avem încrederea în sine, cât și respectul pe care îl arătăm zilnic, atât de persoana noastră, dar și de modul în care arătăm sau ne îmbrăcăm, ori de faptul cum alegem să abordăm viața și oamenii din jurul nostru. Așadar, încrederea în sine este considerat a fi unul dintre cele mai bune secrete de frumusețe, odată ce vei avea încrederea necesară în propria persoană și persoanele din jurul tău te vor vedea astfel, frumoasă, atractivă și încrezătoare în propriile forțe.

Alte trucuri de frumusețe

După ce se spălau, bunicile își frecau părul cu bere câteva minute, după care clăteau foarte bine cu apă călduță. În acest fel, obțineau un păr mătăsos și strălucitor. Tot pentru clătire se folosea ceai de mușețel sau oțet de mere.

De asemenea, un alt truc implică îngrijirea buzelor. Ele nu goloseau doar vaselină, dar și glicerină, suc de petale de trandafir și mentă. Faceți o pastă din aceste ingrediente, lăsați-o la frigider peste noapte și dimineața aplicați pe buze.

Iar pentru ten, ele găseau variante și își preparau singure cremele și măștile de față, toate din ingrediente naturale, pe care le aveau în gospodărie. De exemplu, pentru tenul uscat poți amesteca lapte cu mălai și aplici compoziția obținută pe față și pe gât. Lași să acționeze aproximativ 20 de minute. După aceea, te speli cu apă călduță. Pentru piele fină, amesteci câteva linguri de lapte bătut cu suc de lămâie și pui compoziția pe față, gât și chiar pe decolteu. După 15 minute, clătești cu apă călduță.

Pentru ochi, unde pentru creme ești nevoită să scoți ceva bănuți din buzunar, bunicile apelau cu încredere la felii de castraveți cât mai reci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net