Ce ceaiuri să bei pentru un ten sănătos și luminos! Au beneficii excelente

Un stil de viață sănătos se reflectă pe chip! Sănătatea pielii este un indicator foarte bun care ne vorbește despre afecțiunile cu care ne confruntăm, dar și despre obiceiurile pe care le avem. Opțiunile naturale sunt mereu o variantă bună atunci când vrem să ne îmbunătățim starea de sănătate, iar în ceea ce privește frumusețea pielii, natura ne oferă soluții din plin. Iată ce ceaiuri să bei pentru un ten sănătos și luminos! Aceste plante își curăță pielea și îți detoxifică organismul. 

Ce ceaiuri să bei pentru un ten sănătos și luminos
Ce ceaiuri să bei pentru un ten sănătos și luminos

Ce ceaiuri să bei pentru un ten sănătos și luminos

Urzică

Urzica este o plantă foarte nutritivă, ce are o mulțime de beneficii pentru organism. Aceasta ajută la eliminarea deșeurilor metabolice din corpul nostru, ajutând la refacerea stocurilor de energie. Datorită acțiunii tonifiante a urzicii asupra organelor, aceasta poate ajuta la curățarea pielii, vă poate ajuta să dormiți mai bine și poate îmbunătăți digestia. 

Urzica este alcalinizantă și are mulți antioxidanți protectori. Administrarea ceaiului de urzică curăță și detoxifică organismul. Un nivel ridicat de fenoli din ea controlează radicalii liberi din organism, atât la nivel extern, cât și intern.

Puteți folosi și uleiul de urzică, care este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru curățarea zilnică a pielii. Proprietățile sale antibacteriene și calmante protejează pielea de murdăria zilnică, de germeni și de efectele toxice ale mediului înconjurător, în mod eficient. Vitamina C din acesta ajută la vindecarea cicatricilor și la curățarea pielii.

Puteți face un ceai doar din urzică sau o puteți amesteca cu unele dintre următoarele plante ce sunt la fel de benefice pentru ten. 

Mentă

Menta are proprietăți antiseptice
Menta are proprietăți antiseptice

Proprietățile antiinflamatorii prezente în mentă pot ajuta la reducerea roșeața cauzată de acnee, iar proprietățile antiseptice ajută la prevenirea acumulării de bacterii care pot astupa porii. În plus, menta vă stimulează scalpul și ajută la creșterea părului prin îmbunătățirea circulației. Nutriționistului Dr. Simran Saini spune că „ceaiul de mentă ajută la pierderea în greutate, reduce arsurile la stomac, face ca pielea să strălucească, induce somnul și oferă sațietate, ajutându-vă în continuare să pierdeți în greutate. Abia dacă există vreun efect secundar al ceaiului de mentă; așa că îl puteți bea oricând doriți”, conform food.ndtv.com.

Păpădie

Ceaiul de păpădie este considerat a fi o opțiune uimitoare pentru sănătatea părului și a pielii. Acest ceai din plante este bogat în antioxidanți care ajută la combaterea semnelor de îmbătrânire și, de asemenea, este bogat în antioxidanți. Rădăcina de păpădie este o plantă detoxifiantă binecunoscută pentru susținerea sistemului digestiv, stimularea ficatului și pentru a ajuta în cazul afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi eczema, acneea și artrita. Pentru păr, fierul, magneziul, fosforul, potasiul, biotina și calciul din acest ceai întăresc firul de păr și favorizează creșterea sănătoasă a acestuia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net