Ceaiul-minune care tratează afecțiunile pielii și hemoroizii. Consumă-l regulat și te vei vindeca

Sempervivum tectorum cunoscută și sub numele de urechelniță, este o suculentă decorativă, perenă, folosită în foarte multe remedii pentru afecțiuni diverse, pornind de la arsurile de pe piele, până la tratarea hemoroizilor.

Este benefică pentru afecțiunile pielii
Este benefică pentru afecțiunile pielii

Este benefică pentru afecțiunile pielii

Aceasta plantă este ușor de menținut, care nu necesită o îngrijire deosebită și are preferă locurile nisipoase. Se înmulțește rapid, iar rozetele sale nu sunt doar foarte frumoase, însă aduc și beneficii nenumărate. Se spunea că această plantă protejează împotriva fulgerelor și a bolilor, fiind aducătoare de noroc. Planta Sempervivum tectorum este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatorii și antibacteriene.

Proprietățile sale de vindecare se datorează în primul rând prezenței acidului malic și formic. Sempervivum tectorum acționează în mod similar cu aloe vera și este considerată unul dintre cele mai sigure tratamente pentru o gamă largă de boli de piele.

Frunzele și sucul de urechelniță sunt folosite datorită acțiunii lor astringente, aplicându-se extern pentru a calma diferite afecțiuni ale pielii, sunt benefice pentru arusurilor de la soare sau cauzate de alți factori. De asemenea, este de ajutor în îndepărtarea negilor sau a bătăturilor. O puteți folosi și pentru răni superficiale. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați, zilnic, sucul acestei plante pe zonele unde aveți nevoie de tratament.

Tratament pentru durerile menstruale

Puteți consuma această plantă sub formă de ceai sau suc pentru a trata porblemele intestinale. Sempervivum tectorum este uneori folosită pentru tratarea herpesului zoster, a afecțiunilor cutanate și a hemoroizilor, deși este necesară o anumită atenție, deoarece în exces planta poate avea un efect laxativ sau poate provoca vărsături. Acest ceai poate fi benefic împotriva diareei, durerilor menstruale sau a durerilor de urechi. 

Aveți nevoie de 200 ml de apă călduță. Se vor lua 2 frunze de urechelniță și se tăie fin. Frunzele tăiate se vor așeza într-un recipient, iar peste ele se va turna apa. Amestecul va fi lăsat să stea timp de 2 ore, după care se va strecura. Se recomandă consumul a un sfert de cană din această infuzie înainte de fiecare masă.

Cum tratezi hemoroizii

Mai mult, această plantă minune este fantastică pentru prevenirea cancerului colorectal, dar și în tratarea hemoroilor. Pentru tratarea hemoroizilor în mod natural urmați această această rețetă simplă:

Ingrediente necesare: 300 grame de frunze de urechelniță zdrobite; 750 grame de miere; 1 lămâie.

Începeți prin a pune lămâia decojită în apă și adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu. Lăsați amestecul să se odihnească timp de aproximativ o oră. După această perioadă, lămâia se va măcina împreună cu frunzele de urechelniță și se va strecura printr-un tifon, pentru a obține sucul. La sucul obținut adăugați mierea și amestecați bine. Depozitați amestecul la temperatură rece, în frigider.

Mod de administrare: Consumați câte o linguriță din acest amestec în fiecare dimineață, înainte de masă, timp de o lună și jumătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net