Cum are loc distanțarea socială a elevilor în școlile din Germania. Așa ar putea fi și la noi

Ultima actualizare:

    Elevii și profesorii din Germania au fost instruiți cu privire la regulile pe care vor trebui să le respecte la școală ca să evite declanșarea unor noi focare de Covid-19
Elevii și profesorii din Germania au fost instruiți cu privire la regulile pe care vor trebui să le respecte la școală ca să evite declanșarea unor noi focare de Covid-19

Distanțarea socială a elevilor în școlile din Germania ar trebui să devină un exemplu și pentru unitățile de învățământ de la noi din țară. Motivul? La nemți totul este foarte bine organizat, până la cel mai mic detaliu. Iată cum se desfășoară cursurile, ce reguli respectă elevii și profesorii, cum se protejează de infecțiile cu Covid și cum au fost modificate sălile de clasă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului!

Din păcate, distanțarea fizică va fi cel mai important lucru pe care va trebui să-l respectăm de acum încolo, indiferent că ne aflăm pe stradă, în magazine, în mijloacele de transprt public, la serviciu sau la școală. Acest comportament va fi un nou mod de a trăi în societate. Iată cum are loc distanțarea socială în școlile din Germania și ce reguli respectă cu sfințenie elevii și profesorii.

Potrivit Edupedu, regulile de distanțare fizică între persoane în timpul redeschiderii școlilor din perioada 2-12 iunie, precum și în timpul examenelor naționale de Bacalaureat și Evaluarea Națională, au fost trimise azi de Ministerul Educației tuturor unităților de învățământ. Însă, în Germania acest lucru s-a întâmplat deja de ceva vreme, semn că nemții rămân nemți și se pregătesc conștiincios cu mult timp înainte. Astfel, procedurile nu numai că sunt pe deplin cunoscute, dar au început deja să fie ușor, ușor implementate, iar elevii și profesorii au participat la instrucții și exerciții care îi pregătesc și îi învață exact ce au de făcut în contextul pandemiei de coronavirus. Un părinte român care locuiește în Germania a trimis siteului edupedu.ro un video prin care se exemplifică, pas cu pas, ce însemană distanțarea socială la cursuri.

Prevenirea răspândirii coronavirusului în școlile din Germania presupune reguli stricte de distanțare socială, măsuri de reorganizare a sălilor de clasă și un întreg ritual pe care elevii și profesorii îl respectă la intrarea în clădire, la intrarea în clasă, la ieșirea în pauze, în curtea școlii. 

Pasul 1: Sosirea la școală – elevii se salută de la distanță. Fiind în aer liber, ei nu trebuie să poarte măști.

Pasul 2: La intrarea în curtea școlii elevii sunt întâmpinați de unul sau mai multe cadre didactice/asistente/medici care le dezinfectează mâinile cu soluție pe bază de alcool. Distanța se păstrează între persoane.

Pasul 3: Toți elevii se adună în curtea școlii, unde există semne pe asfalt pentru menținerea distanței de doi metri unul de altul.

scoala elevi profesor jpeg

Pasul 4: Elevii sunt așezați în curte în ordinea intrării în clase. Elevii din ultimele bănci intră primii în școală, conduși de către profesorul cu care vor avea ora. Un supraveghetor are grijă ca distanța între elevi să fie respectată la intrarea în școală. Majoritatea elevilor au măști.

Pasul 5: Profesorul intră primul în clasă, urmat de elevii din ultimele bănci și de colegii lor, în ordinea inversă a așezării în bănci. În clase există chiuvetă, dispenser de săpun, iar la ușă sunt afișate regulile de igienizare și de distanțare specifice epidemiei COVID-19.

Pasul 6: În clasă sunt 16 bănci. Elevii stau câte patru pe fiecare rând. Ei se așează câte unul în bancă, începând de la banca de la fereastră, de pe ultimul rând, continuând cu următoarea bancă de pe ultimul rând și tot așa până la ocuparea băncilor fără ca un elev să treacă pe lângă altul. Distanța față de colegul din față este de circa 1,5 metri, iar față de colegii din stânga-dreapta, de circa 2 metri.

Pasul 7: Fiecare elev are o foaie pe bancă pe care sunt scrise regulile de distanțare fizică și de desfășurare a activității în școală. Se poate observa că nu toți elevii poartă mască.

Pasul 8: Fereastra din dreptul elevilor este închisă, iar profesorul deschide fereastra de la catedră care va rămâne deschisă pentru aerisirea camerei pe toată perioada cursului.

Pasul 9: Elevii își scot caietele și cărțile din rucsac, începe lecția.

Pasul 10: Ieșirea în pauză. Profesorul verifică culoarul, să nu existe alte persoane sau alte grupuri de elevi în pauză.

Pasul 11: Apoi profesorul pornește primul și le spune elevilor să îl urmeze. Să iasă în ordinea inversă celei în care au intrat: primul iese ultimul intrat, cel din banca de la usă, rândul din față. Ultimul va ieși cel de pe rândul 4, banca de la fereastră.

Pasul 12: În curtea școlii elevii pot juca jocuri care presupun distanța între ei. Se poate vedea că doi dintre cei care joacă bachet își păstrează măștile, chiar dacă sunt în exterior.

Indiferent de data la care se vor întoarce în bănci, elevii vor trebui să păstreze distanța socială jpeg

Pasul 13: Tot afară, în pauză, elevii își mânâncă pachetul cu mâncare de acasă, păstrând distanța.

Pasul 14: Pentru următoarea oră se reia așezarea în șir indian, în ordinea de la intrare (cu cel din ultima bancă, primul). De data aceasta din curte îi preia următorul cadru didactic cu care vor avea ora respectivă. Acesta îi conduce până în clasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la țară GettyImages 1210393477 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
scriit0r 4 ani jpg
Cristian Tudor Popescu CTP FOTO Inquam Photos  Bogdan Ioan Buda jpg
pistol jpg
iliescu si clinton jpg
vot anulat sosoaca  jpg
Procesul electoral după deschiderea urnelor în București și Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
tudor chirila facebook jpg
ludovic orban jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net