10 trucuri pentru o baie curată lună
- Înainte de a începe curăţenia propriu-zisă ia o cârpă sau un burete umed şi strânge firele de păr de pe chiuvetă, din cadă sau de pe gresie.
- Ţine minte că este bine să începi curăţenia de sus în jos, respectiv de la tavan spre podea. Ca să scapi de microorganismele patogene curăţă dulapurile, oglinda, faianţa, robineţii, chiuveta, cada, toaleta şi la final gresia.
- Urmele de săpun de pe faianţă sau chiuvetă pot fi îndepărtate foarte uşor cu o cârpă înmuiată în oţet.
- Acordă o atenţie deosebită dulăpiorului cu produse cosmetice pentru că este un loc unde se pot dezvolta foarte uşor microbi. Spală şi curăţă regulat deodorantele şi recipientele pentru cosmetice pe care le foloseşti zilnic.
- În caz că ai lipite abţibilduri pe dulăpioare sau pe faianţa din baie le poţi îndepărta mai uşor încălzindu-le foarte bine cu un uscător de păr înainte de a le dezlipi.
- Indiferent de ce soluţie foloseşti pentru curăţarea obiectelor sanitare, las-o să acţioneze timp de câteva minute pentru a fi mai eficientă.
- Nu uita de mânerul de la uşa din baie, un alt focar de infecţie.
- Bateriile de la chiuvetă, respectiv duş, le poţi curăţa bine cu... pastă de dinţi. Şterge ulterior pasta de dinţi cu o cârpă înmuiată în oţet şi acestea vor străluci.
- În caz că, chiuveta sau cada ta sunt foarte pătate acoperă-le cu prosoape înmuiate în clor şi lasă-le să acţioneze timp de câteva zeci de minute. Nu uita să-ţi protejezi mâinile cu mănuşi şi eventual poţi purta o mască.
- În cazul în care capul de la duş are urme de rugină sau piatră care nu pot fi îndepărtate lasă-l la înmuiat peste noapte într-o soluţie pe bază de înălbitor. În caz că vorbim de un cap fix de duş umple o pungă din plastic cu soluţia respectivă şi leag-o ulterior de duş astfel încât acesta să fie acoperit în totalitate.