Apple a făcut istorie. Primul serviciu de streaming care a reușit să câștige un Oscar

Ultima actualizare:

Apple TV+ a făcut istorie, fiind primul serviciu de streaming care a câștigat un Oscar pentru cel mai bun film - „CODA”, o dramă emoționantă despre fiica unor părinți surzi, care își urmărește pasiunea pentru muzică.

coda oscar getty jpg

Serviciul de streaming a achiziționat „CODA” pentru suma record de 25 de milioane de dolari, după debutul său în 2021, la Festivalul de Film de la Sundance, și a câștigat avânt pe tot parcursul sezonului de premii, câștigând premii de top de la Producers Guild, Screen Actors Guild și Writers Guild.

Un nou record în palmaresul Apple

„CODA” s-a confruntat cu o concurență intensă din partea western-ului Netflix, apreciat de critici, „The Power of the Dog”, care a adunat o duzină de nominalizări. Regizorul filmului, Jane Campion, a primit un premiu Oscar.

Oscarul pentru cel mai bun film semnalează cât de departe a ajuns industria din 2017, când festivalul de film de la Cannes a interzis filmelor care nu au fost lansate pe marele ecran să concureze pentru cel mai prestigios premiu al său, Palme d'Or. A fost un refuz deliberat față de serviciile de streaming, precum Netflix.

Citește și Will Smith, în lacrimi după ce a primit trofeul pentru «Cel mai bun actor»: «Sunt copleșit». «CODA», numit filmul anului

Pe măsură ce pandemia globală a forțat să se închidă cinematografele în 2020, Academia de Arte și Științe Cinematografice și-a modificat regulile de eligibilitate pentru Oscar pentru a schimba temporar cerința ca un film ce a fost difuzat timp de șapte zile în cinematografe să se poată califica. Acesta a reprezentat un moment decisiv pentru filmele care debutează prin intermediul serviciilor de streaming.

Vezi și Lupta neobișnuită a serviciilor de streaming pentru Oscar. Netflix, Apple sau HBO, printre cei potențiali

Oscarul pentru cea mai bună imagine marchează, de asemenea, o piatră de hotar pentru Apple TV+, care a fost lansat în noiembrie 2019, cu câteva seriale originale și nicio bibliotecă de filme și seriale notabile.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
netflix pixabay png
unnamed 11 jpg
banner smiley png
cub anda adam png
buscu 1 1536x1152 jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net