Lupta neobișnuită a serviciilor de streaming pentru Oscar. Netflix, Apple sau HBO, printre cei potențiali

De când filmul din 2016 al companiei Amazon Studios - „Manchester by the Sea” a devenit primul film oferit de un serviciu de streaming care a fost nominalizat la Oscarul pentru cea mai bună imagine, concurenții au cheltuit milioane de dolari făcând campanie pentru un premiu care nu a fost la îndemână.

3 oscar shutterstock 675634330 jpg jpeg

Anul acesta poate fi diferit. „CODA” de la Apple TV+, o poveste plină de emoție, despre fiica unui cuplu de surzi, care este sfâșiat de dragostea ei pentru muzică și teama ei de a-și abandona părinții, este un candidat principal la cel mai prestigios premiu al industriei cinematografice. 

Între cine se va lupta pentru celebrul Oscar?

Filmul CODA se va lupta cu filmul oferit de Netflix, printele cele mai apreciate producții de tip western, „The Power of the Dog”, care a fost profund apreciat de către criticii de la Directors Guild of America, Bafta și Critics Choice Awards. 

„Ar fi grozav ca un un film de la un serviciu de streaming să câștige, cred, pentru că doar extinde peisajul cinefililor”, a spus vedeta filmului„CODA” Marlee Matlin, care a fost primul actor surd care a primit un Oscar pentru rolul principal din filmul „Children of 1986”. 

Revendicarea unui Oscar pentru cel mai bun film sau chiar nominalizarea oferă în mod tradițional o creștere a vânzărilor de bilete la film. „Regele Richard”, poza biografică despre Richard Williams, tatăl și antrenorul celebrelor jucătoare de tenis Venus și Serena Williams, a înregistrat o creștere de 443% a vânzărilor de bilete în weekendul după nominalizarea pentru cea mai bună imagine din februarie, potrivit tracker-ului Comscore. 

Vezi și Șase seriale fantasy de pe Netflix pe care merită să le începi în acest weekend

De asemenea, și epopeea științifico-fantastică „Dune” a înregistrat o creștere de 380% la box office în weekendul de după nominalizare, arată Comscore.

O purtătoare de cuvânt a HBO Max a declarat că filmele nominalizate la premiile Oscar „Dune”, „West Side Story” și „Nightmare Alley” s-au clasat printre cele mai vizionate filme de pe serviciul de streaming în ultimele săptămâni. Numărul de spectatori pentru „The Eyes of Tammy Faye” a crescut cu 42% după ce a fost anunțată nominalizarea principală a actriței Jessica Chastain.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
1 eclere shutterstock 797337031 jpg jpeg
Televiziune NBC news
image png
banner adela popescu png
adela popescu colaj instagram jpg
netflix 1 jpg
banner dorian popa png
Dragoste pe muchie de cutit 11 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net