Atenție! Netflix a introdus taxa de care se temeau toți

Celebra platformă de streaming Netflix a început să trimită notificări abonaților din România prin care îi anunță că va introduce o taxă de care, cel mai probabil, s-a temut toată lumea.

În curând, Netflix va introduce o taxă pentru account sharing / foto: arhivă
În curând, Netflix va introduce o taxă pentru account sharing / foto: arhivă

Concret, Netflix anunță că aşa-numita taxă de account sharing va fi valabilă și la noi în țară. Cu alte cuvinte, cei care partajează contul cu alte persoane, vor trebui să plătească o taxă lunară de 2,90 euro pe lună pentru fiecare utilizator suplimentar.

„Un cont Netflix este destinat folosirii de către o singură locuință. Toate persoanele care locuiesc acolo pot folosi Netflix oriunde s-ar afla (acasă, în deplasare, în vacanță) și pot beneficia de funcțiile noi, cum ar fi Transfer de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor.

Suntem conștienți că abonații noștri au multe opțiuni în materie de divertisment. De aceea, ne dorim să continuăm să investim consistent într-o varietate de filme și seriale noi, astfel încât, indiferent de preferințele, dispoziția sau limba ta și de persoana cu care vizionezi, să te poți bucura mereu de conținut grozav pe Netflix", transmite compania într-un comunicat publicat marți pe site-ul său,” se precizează într-una dintre aceste notificări.

De ce a luat Netflix această decizie

În prezent, Netflix este cea mai mare platformă de streaming pe bază de abonament. După mulți ani în care reprezentații companiei au fost permisivi cu account sharing-ul, compania a luat o decizie radicală.

În urmă cu câteva luni, compania a promis investitorilor că va implementa această inițiativă la scară largă, dar aceasta vine după ce ani de zile a fost permisivă în ceea ce privește partajarea parolelor.

Netflix a scris odată pe Twitter „dragostea înseamnă să împarți o parolă", iar directorul general de atunci, Reed Hastings, a declarat în 2016 că îi place când oamenii împart Netflix, scrie cnet.com, citat de Adevarul.

În 4 țări, abonații pot oferi acces la contul lor pentru cel mult două persoane din afara locuinței lor, iar pentru fiecare „subcont“ va plăti o taxă lunară.

Cum se va aplica taxa de account sharing

Taxa de partajare cu plată a fost testată deja în America Latină unde compania percepe utilizatorilor o mică taxă pentru a adăuga un membru suplimentar la abonamentul lor, notează Forbes.

Utilizatorii Netflix vor fi rugați să fixeze o locație principală pentru cont, de acolo membrii vor putea controla cine are acces la contul lor. Dacă un client nu stabilește o locație principală, Netflix va folosi adresa IP și ID-ul dispozitivului și o va configura automat.

Taxa pentru un membru suplimentar este de 8 dolari canadieni pe lună în Canada, 8 dolari neozeelandezi în Noua Zeelandă, 4 euro în Portugalia și 6 euro în Spania. Netflix nu a vorbit de astfel de taxe și în alte țări.

Utilizatorii vor putea, de asemenea, să transfere un profil către un nou cont pentru a-și păstra istoricul de supraveghere și lista salvată.

De asemenea, aceștia vor putea în continuare să vizioneze Netflix de pe dispozitivele personale, sau să se conecteze la noile televizoare din hoteluri sau alte locații, folosind coduri de acces unice, a precizat compania.

De ce a luat Netflix această decizie

În 2022, Netflix a înregistrat cele mai mari pierderi de abonați din ultimul deceniu. Cu peste 230 de milioane de abonați la nivel mondial.

Compania crede că peste 100 de milioane de conturi sunt partajate. Măsura vine în contextul în care intensificarea concurenței a început să pună stop creșterii odată neîntrerupte a Netflix.

În ultimii trei ani și jumătate, aproape toate marile companii media de la Hollywood au investit miliarde de dolari în propriile operațiuni de streaming. Aceste așa-numite războaie de streaming au adus un val de noi servicii, printre care Disney Plus, HBO Max, Peacock, Paramount Plus și Apple TV Plus.

image
image
image
image
image
image
 Netflix FOTO Shutterstock
santorini 416136 1280 jpg
ala jpg
index (11) webp
iubjkn jpg
alecsandru dunaev jpeg