Beneficiile postului terapeutic cu apă! Ce îmbunătățiri apar după doar 7 zile

Cezar Elisei este de profesie jurnalist, însă a intrat în atenția publicului în momentul în care a parcurs pe jos, din orașul natal, distanța până la Constanța, iar în timpul pelerinajului său a consumat doar apă. De la el aflăm beneficiile postului terapeutic cu apă, despre care a discutat în podcastul lui Cătălin Măruță.

Cezar Elisei, despre postul cu apă. Sursă foto: Colaj Click! ( Captură YouTube / Pixabay)
Cezar Elisei, despre postul cu apă. Sursă foto: Colaj Click! ( Captură YouTube / Pixabay)

Deși există mai multe variante de post pe care oamenii le pot ține, postul terapeutic cu apă pare să ofere mult mai multe beneficii nu doar asupra sănătății, ci și asupra psihicului și emoționalului. Iată care sunt acestea, după 7 zile de consumat doar apă. 

Cezar Elisei: ,,Pe partea mentală este mult mai focusat”

În timpul podcastului, Cezar Elisei a explicat cum doar 7 zile de post terapeutic cu apă te ajută, în primul rând, să pierzi un număr considerabil de kilograme. De asemenea, problemele terapeutice pot fi rezolvate sau cel puțin ameliorate.

,,Un bărbat, după 7 zile de post cu apă poate să slăbească între 6 și 8 kilograme, cel mai vizibil. Pe partea terapiei să zic, dacă ar avea probleme, diverse bubițe, pete pe piele, ar putea dispărea.

Dacă are ochii împăienjeniți, ochii s-ar putea albi. Dacă are alergie, s-ar putea trata, sau cel puțin ameliora – acestea sunt pe partea fizică.”, a explicat Cezar Elisei, în podcasul Acasă la Măruță. 

Postul cu apă și psiho-emoționalul

Există o legătură destul de puternică între postul de 7 zile cu apă și latura psihică și emoțională. În acest caz, persoanele anxioase pot deveni mult mai extrovertite și pot observa o evoluție pe partea mentală.

,,Pe partea psiho-emoțională, dacă este mai deprimat, mai anxios, începe să iasă în față și să fie mai extrovertit, optimist. Și mult mai sigur pe el. Începe să-și scoată măștile pe care tot și le pune des și să rămâne el și, de obicei, mult mai serios și mai luptător pentru ceea ce este al lui.

Pe partea mentală este mult mai focusat, chiar doar după 7 zile. Rezolvă problemele mult mai rapid, fără să aibă această senzație că pierde energie – și aici putem să facem o mică paranteză: sistemul digestiv consumă 80% din energie trupului.

Beneficiile postului cu apă. Sursă foto: Pixabay
Beneficiile postului cu apă. Sursă foto: Pixabay

În momentul în care sistemul digestiv se oprește, în timpul postului cu apă, cei 80% se duc și infuzează toate celelalte medii din organismul nostru.

Se duc în corp, se duc în creier, se duc în inimă, se duc în recuperare, se duce în tratare și așa mai departe. Deci primim o doză uriașă de energie. Sunt persoane care nu mai dorm în post decât 2-3 ore și sunt foarte fresh. Și muncesc într-una, dar se simt mult mai bine.”, a continuat Cezar Elisei. 

Postul cu apă întărește legătura cu Dumnezeu

Cezar Elisei a menționat că după doar 7 zile în care o persoană consumă doar apă, va simți o evoluție spirituală și se va simți mult mai apropiat de Divinitate. 

,,Apropierea de Dumnezeu. În 7 zile simți că faci parte dintr-un Univers închis, să zic așa, unde Dumnezeu este deasupra și noi suntem aici, niște pioni. Simți că faci parte din Creație.”, a mai spus invitatul lui Cătălin Măruță. 

Dependențele și viciile pot fi tratate cu ușurință, fiind unul dintre beneficiile postului terapeutic cu apă.

,,Încep să se trateze comportamentele deviante, cum ar fi consumul de alcool, de droguri, de tutun. Chiar doar după 7 zile.”, a conchis acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Schimbare majora la Survivor All Stars 2024  Apar noi reguli de joc ce se intampla cu duelurile eliminatorii jpg
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
image
actualitate.net
image
actualitate.net