Câtă apă trebuie să bei pentru a crește masa musculară? Puțină lume știe acest lucru

Ultima actualizare:

Cu toți știm că apa se numără printre cele mai fundamentale necesități pentru viață. Există numeroase pericole în cazul deshidratării, iar studiile vorbesc despre beneficiile unor anumită cantități de apă băută zilnic, sau despre efectele purității apei asupra organismului. Ei bine, printre toate aceste beneficii se adaugă și creșterea masei musculare!

Apa poate ajuta la creșterea masei musculare. / foto: freepik.com
Apa poate ajuta la creșterea masei musculare. / foto: freepik.com

Cu toți știm deja că, indiferent de ce facem, mai ales atunci când avem activități ce ne solicită fizic corpul, trebuie să bem apă destulă. Cantitatea precisă poate depinde de mai mulți factor, cum ar fi înălțime, greutate, vârstă și, desigur, climatul în care trăim. Însă, există multe beneficii ale hidratării eficiente, chiar unele pe la care nici nu ne-am gândi!

Desigur, pe lângă factorii bine cunoscuți, cum ar fi menținerea sănătoasă a rinichilor, sau evitarea senzației de sete, apa pe care o bem ne ajută organismul și în alte feluri. Printre acestea se numără menținerea sănătății încheieturilor, precum și menținerea în limitele normale a temperaturii corpului. Chiar și creierul nostru are nevoie de apă, în lipsa căreia poate chiar să se micșoreze, lucru ce ne va afecta vizibil capacitatea de concentrare, precum și mersul.

Pentru cei dintre noi pasionați de fitness, unul dintre multele beneficii ale apei este transportarea nutrienților în corp, lucru ce va ajuta la dezvoltarea masei musculare!

Câtă apă trebuie să bem și la ce ne ajută

Ajutând metabolismul și luându-ne senzația de foame, apa este un „ingredient” neașteptat de eficient în lupta cu greutatea. Dacă ați auzit, cu siguranță, răspunsul „bea un pahar cu apă” atunci când v-ați plâns că vă este foame, ei bine, acest răspuns nu este doar o glumă, ci are fundamente medicale foarte bine documentate! De asemenea, acel „pahar cu apă” va împărștia prin corp „ingredientele” necesare pentru formarea de glicocen, care vă va crește masa musculară. 

Experții din Statele Unite recomandă să bem câte un pahar de aproximatil 500 ml la 2 sau 3 ore înainte de a face antrenamente fizice. De asemenea, se recomandă să bem cam 200 ml de apă chiar înainte de a începe exercițiile, iar în timpul acestora, să bem la fiecare 10 sau 20 de minute undeva între 200 și 300 ml de apă. De asemenea, nu mai târziu de 30 de minute după încheierea exercițiilor, este recomandat să beți undeva aproape de 300 ml de apă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
image
actualitate.net
image
actualitate.net