Cum să dai burta jos după sărbători? Exerciții care te ajută să arzi kilogramele în plus

Ultima actualizare:

Sărbătorile au trecut, iar pentru mulți dintre noi acestea au lăsat în urmă și câteva kilograme în plus. Nu este cazul să disperați totuși. Există modalități prin care puteți reveni într-un timp relativ scurt la formele dorite. 

Dieta echilibrată și sportul constant, inamicii kilogramelor în plus Sursă: Profimedia
Dieta echilibrată și sportul constant, inamicii kilogramelor în plus Sursă: Profimedia

Antrenorul fitness Florin Damșa vine în ajutorul nostru cu o serie de sfaturi utile pentru a reveni în timp-record la forma fizică dorită. 

Florin Damșa îți spune cum să scapi de kilogramele acumulate de Sărbători. Instagram Florin Damșa
Florin Damșa îți spune cum să scapi de kilogramele acumulate de Sărbători. Instagram Florin Damșa

Este important să avem în vedere două lucruri atunci când dorim să scăpăm de kilogramele în plus acumulate în perioada sărbătorilor de iarnă. Nu este suficientă o dietă echilibrată, așadar exercițiile fizice nu ar trebui să lipsească! Așadar, cele două expresii-cheie sunt alimentație adecvată și sport constant! 

"Pentru a scăpa rapid de acele 2-3 kg în plus trebuie să începem un plan de detoxifiere pentru a ne curăța organismul de toate impuritățile, dar și reținerile de apă", spune instructorul.

Legumele, nelipsite din dietă

"Trebuie să abordăm o dieta bazată mai mult pe legume și fruct, lăsând la o parte produsele de proveniență animală pentru cel puțin 4-7 zile", subliniază Florin. 

Sursa foto: Unsplash/ Szabolcs Toth
Sursa foto: Unsplash/ Szabolcs Toth

Hidratarea corespunzătoare, factor decisiv în procesul de slăbire

"Foarte importantă este și hidratarea, mai ales dacă în perioada sărbătorilor băuturile alcoolice au fost prezente pe masă. Este cunoscut faptul că alcoolul contribuie rapid la deshidratarea organismului Așadar, consumați 3-4 litri de apă zilnic. Puteți apela și la ceaiurile de plante, precum cel e mentă, mușețel sau busuioc", dezvăluie Florin Damșa. 

"După 4-7 zile putem reintroduce treptat alimentele de proveniență animală, însă trebuie să fim atenți să nu depășim necesarul caloric de care are nevoie corpul fiecăruia dintre noi", este un alt sfat dat de către instructor. 

Exerciții care te ajută să arzi kilogramele în plus

Dieta echilibrată nu este suficientă, iar sportul este al doilea element important dacă dorim să revenim la forma fizică pe care o aveam înainte de sărbători. 

"Atunci când vine vorba despre exercițiile care te ajuta sa dai jos kilogramele în plus, fie că le faci la sala sau acasă, cele mai eficiente sunt exercițiile în circuit"

Mesele copioase de sărbători lasă în urmă kilograme în plus Sursă foto: Profimedia
Mesele copioase de sărbători lasă în urmă kilograme în plus Sursă foto: Profimedia

"Este util să combinam mai multe exerciții pentru grupele musculare mari precum: spate, picioare, în cazul fetelor, iar în cazul băieților: spate, picioare și piept. Astfel, vom putea face pentru fiecare grupă de mușchi într-un circuit în urma căruia vom arde un număr mare de calorii într-un timp scurt. 

Un exemplu de exercițiu ar putea fi: spate la aparat + genuflexiuni + tracțiuni la aparat pentru spate + presa picioare (facem de 4 ori acest circuit cu un număr de repetari între 12-15 la fiecare exercițiu, după care luăm pauză 1-2 minute și reluam)", spune Florin Damșa. 

image
image
image
image
image
image
codul lui hammurabi colaj captura video jpg
viata sanatoasa freepik jpg
aldo moro captura video jpg
Conferința de presă comună a președintelui Parlamentului European și a președintelui României urmată de discursul în cadrul dezbaterii „This is Europe“, în plenul Parlamentului European, în Strasbourg. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gaius appuleius diocles captura video jpg
donald trump printul harry colaj gettyimages jpg
bere istock jpg
teodosie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net