Ce să faci să nu te îngrași de sărbători?

#Best buys
Ultima actualizare:

Ce să faci să nu te îngrași de sărbători? Este întrebarea pe care majoritatea dintre noi ne-o adresăm și încercăm soluții pentru asta. Ei bine, mulți eșuează planul și cad pradă ispitei culinare. Ce-i drept, preparatele tradiționale românești sunt extrem de gustoase, însă trebuie să ținem cont că sunt la fel de periculoase pentru organism, dacă nu sunt consumate moderat, ori în combinații fericite.

Sursa foto: Unsplash/ Szabolcs Toth
Sursa foto: Unsplash/ Szabolcs Toth

Florin Dansa te învață ce să faci să nu te îngrași de sărbători?

Ne place să mâncăm, suntem un popor căruia îi place să guste și să inventeze preparate. Avem destul gustări apetisante în meniul tradițional românesc, însă ne luptăm și cu obezitatea morbidă, dar și alte probleme de sănătate din cauza alimentației greșite. De sărbători, toți ne bucurăm de mâncărurile alese, mai ales dacă facem și vizite pe la rude, prieteni, unde toată lumea ne așteaptă cu masa plină.

Sarmale, cozonac, prăjituri, vin din belșug! Toate astea trebuie consumate cu moderație. Ce să faci să nu te îngrași de sărbători? Ei bine, la asta ne răspunde antrenorul fitness Florin Damșa, care vine în ajutorul nostru cu câteva sfaturi de ținut minute acum, în perioada sărbătorilor, dar și în restul anului. Iată ce a spus pentru Click!

Florin Damșa îți spune ce să faci să nu te îngrași de sărbători. Sursa foto: Instagram
Florin Damșa îți spune ce să faci să nu te îngrași de sărbători. Sursa foto: Instagram

„Pentru a evita kilogramele în plus, îți dau câteva sfaturi utile .

  • Dacă ești o persoană pofticioasă și vrei să mănânci din toate preparatele găsite pe masa de Crăciun, fă-o cu moderație. 
  • Dacă mergi în colindat, nu face exces la fiecare vizită, că așa ne este obiceiul, să mâncăm peste tot. Mănâncă un singur fel de mâncare la fiecare persoana la care mergi.
  • Consuma legumele ce se găsesc pe masa de Crăciun pentru un aport de fibre care îți vor ajuta digestia, ținând cont că preparatele tradiționale sunt bogate în grăsimi.
  • Bea multă apă.
  • Evită pe cât posibil băuturile alcoolice și cele cu zahăr.
  • Consumă fructe pentru a te menține hidratat, dar și pentru aportul zilnic de fibre și de vitamine și minerale.
  • Încearcă sa nu combini la aceeași masă carbohidrați cu grăsimi, pentru că ambele sunt o sursa de energie, care consumată se va depune sub formă de grăsime pe diferite părți ale corpului.
  • Atenție la cozonacul tradițional, care poate conține până la 600 de calorii pe 100g.
  • Excesul de alcool deshidratează, intoxică organismul și reduce sinteza proteinelor în corp.
  • Cea mai periculoasă este combinația de alcool, grăsimi, carbohidrați, zahăr și proteine, care, în combinație, sunt o bombă cu ceas pentru organism.
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net