Cele mai delicioase paste de post. Rețeta inventată de Scărlătescu e de-a dreptul fabuloasă și o prepari rapid!

Ultima actualizare:

Cei dintre noi care am fost în situația de a dori să ținem postul știm că unul dintre lucrurile care ne dau bătăi de cap este cum să mâncăm atât bine, cât și sănătos, fără a încălca postul. Ei bine, chef Scărlătescu vine în ajutorul nostru cu o rețetă atât fabuloasă, cât și ușor de pregătit!

Chef Scărlătescu are o experiență incredibilă în bucătărie. / foto: Antena 1
Chef Scărlătescu are o experiență incredibilă în bucătărie. / foto: Antena 1

Cu toții ne amintim problema recurentă înainte de orice post: cum să ne menținem o dietă diversificată, care să fie bună, sănătoasă, dar și în limitele regulilor postului. Când mergem prin magazinele din România putem observa o mulțime de produse vândute cu eticheta „de post”, sau „vegetal”. Pentru posturile mai scurte, aceste produse pot fi o opțiune, dar când vine vorba despre o perioadă precum cea în care ne aflăm acum, a Postului Mare, lucrurile stau diferit.

Postul Paștelui este cel mai lung post din an, având 40 de zile. Ei bine, cu toții trebuie să recunoaștem că 40 de zile de dietă cu produse „vegetale” ne pot descuraja pe mulți din a ține postul.

Mai ales în ziua de azi, cu un ritm de viață atât de rapid, ca să nu mai vorbim de prețurile care cresc de la o zi la alta, multora dintre noi le este greu să aloce prea mult timp gătitului, fiind nevoiți să se orienteze la opțiuni mai rapide.

Paste cu busuioc și rucola / Sursă foto: gourmandelle.com
Paste cu busuioc și rucola / Sursă foto: gourmandelle.com

Ei bine, trecând și el prin exact aceleași încercări, faimosul bucătar Cătălin Scărlătescu vine în ajutorul nostru cu rețetă fabuloasă și ușor de preparat, de paste!

Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru o masă delicioasă!

Rețeta de paste cu sos de busuioc și rucola propusă de chef Scărlătescu este atât de delicioasă și ușor de gătit încât sigur va deveni comună la mesele voastre! Tot ce vă trebuie este 1 kilogram de paste (chef Scărlătescu sugerează să folosiți paste scurte!), busuioc proaspăt, rucola, ulei de măsline, muguri de pin și, opțional, sare și piper!

În ce privește modul de preparare, începeți cu a pune pastele la fiert, timp în care tăiați fin busuiocul și rucola, pe care le puneți, apoi, în blender, alături de 200 ml din uleiul de măsline. După acea, prăjiți jumătate din mugurii de pin doar până când prind puțină culoare. Dacă vă este mai ușor, îi puteți pune la cuptor. După ce mugurii sunt gata, adăugați-i în blender, alături de sosul pe care l-ați făcut mai devreme.

Când au fiert pastele, amestecați-le cu sosul, iar apoi adăugați și restul mugurilor de pin. Dacă vreți un plus de aromă, adăugați sare și piper, după gust.

Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net