Bogdan Ciudoiu, detalii despre pasiunile sale periculoase: „Îmi place foarte mult să mă uit la..”

#Exclusiv Click!

La prima vedere pe Bogdan Ciudoiu, om de radio și televiziune, îl vezi om liniștit, însă lucrurile par să nu fie așa. Cum emisiunea „Vorbește lumea” împlinește pe 13 iulie opt ani de la debut, am profitat de ocazie și am vrut să știm ce pasiuni au prezentatorii, iar ce am aflat despre Bogdan, ne-a surprins total. 

Bogdan Ciudoiu, unul dintre prezentatorii ”Vorbește lumea”
Bogdan Ciudoiu, unul dintre prezentatorii ”Vorbește lumea”

Click!: Pe 13 iulie se împlinesc 8 ani de „Vorbește lumea”. Ce urezi echipei? Ce-ți dorești pentru tine?

Bogdan Ciudoiu: Da, se împlinesc 8 ani de „Vorbește lumea”. Mare parte din acești 8 ani am fost telespectator. În ultimii doi ani, am ajuns să fac parte din echipă și să înțeleg exact cum funcționează și câți oameni sunt implicați în emisiune. Urez echipei putere de muncă pentru că este amețitor ritmul în care se lucrează pentru o emisiune de nivelul acesta. Deci îi doresc putere de muncă și entuziasm, bucurie și inspirație. Cred că acestea sunt cele mai importante lucruri. Mie îmi doresc să continui să descopăr și să învăț tot felul de lucruri în proiectul acesta. „Vorbește lumea” mi-a deschis ochii foarte mult în ceea ce privește televiziunea, profesionalismul, lucrul în echipă și foarte multe alte lucruri. Îmi doresc să am în continuare ocazia de a învăța de la cei mai buni și să nu îi dezamăgesc.

Cum te înțelegi cu colegii de prezentare, de cine ești mai apropiat?

În primul rând, Shurubel este finul meu, deci este familie. Cu el mă cunosc de când eram un puști de 16 ani, am lucrat împreună foarte mulți ani, dar nu pot să spun că în platou există vreo diferență din punctul acesta de vedere. Nu mă simt mai prieten cu Shurubel decât cu Lili. Ne-am sudat foarte bine și ne distrăm foarte tare, râdem alături de toată echipa. Mie îmi place să cred că suntem o familie frumoasă, între noi chiar nu se fac diferențe. Ne distrăm, ne înțelegem bine, putem să vorbim orice, e foarte tare atmosfera.

Bogdan Ciudoiu si sotia jpeg

Cât de greu este să prezinți o emisiune TV? Ce e mai greu, să fii atent la prompter, la camere sau la producătoarea din cască?

Nu mi se pare greu, pentru că am ajuns să învăț exact despre ce este vorba și ce este nevoie să fac. Cumva, am trecut de perioada aceea de învățare, în care este dificil pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut și trebuie să acumulezi multă informație. În momentul acesta este distracție, dar care se face după niște reguli stricte. E o distracție care începe când s-a zis „start” și se încheie când s-a spus „stop”. Îți ia puțin să te adaptezi, dar în momentul acesta aș spune că nu este greu să prezinți o emisiune TV. Prompterul este acolo doar ca o plasă de siguranță, dar rareori citim cuvânt cu cuvânt ce scrie acolo. Camerele sunt prietenele noastre, ne jucăm cu ele de fiecare dată. Producătoarea din cască, Andreea, este parte din distracție, ne ajută foarte mult. Ne distrăm și râdem foarte mult cu ea.

Ce ritual de dimineață ai? La cât te trezești și ce faci prima oară?

Ritualul meu de dimineață este foarte simplu. De luni până vineri mă trezesc pe la 5:30, fac un duș, mă spăl pe cap, îmi usuc părul, mă îmbrac, mă duc direct la mașină sau la motor și fug la radio. N-am timp de cafele, mic dejun, ritualuri de înfrumusețare, flotări sau să merg la alergat, pur și simplu merg la radio. De la 7:00 sunt în direct la PRO FM timp de 3 ore, iar după urmează plimbarea între studioul de radio și platoul Vorbește lumea. Am la dispoziție undeva la 30 de minute să ajung de la un studio la celălalt. Mă machiez rapid, mă cablez și intru în direct la PRO TV, la „Vorbește lumea”. Sună complicat, dar după un an de zile de făcut asta pot să spun cu mâna pe inimă că se poate face asta, chiar într-un mod foarte distractiv. Funcționează, îmi place foarte mult ritmul acesta.

Mulți spun că nu este așa de greu să fii prezentator TV, însă puțini știu ce se ascunde în spatele acestei meserii. Ție de ce îți place?

Un lucru este greu sau ți se pare greu în momentul în care te chinui. Dacă întrebi un pictor dacă este greu să picteze, o să îți spună că nu este. Dacă te apuci tu să pictezi, s-ar putea să constați că este ceva de-a dreptul imposibil pentru tine, depinde cât de bine ți se potrivește. Mie îmi face foarte mare plăcere să lucrez în zona asta. Mă bucură și mă împlinește într-un mod extraordinar. Sunt foarte curios să învăț. Se întâmplă tot felul de situații și sunt foarte multe ore de lucru, dar nu simt asta ca pe ceva greu pentru că sunt atât de fascinat de ce se întâmplă acolo și sunt bucuros să învăț toate aceste lucruri, încât nu le simt ca fiind ceva greu. Da, este ceva foarte complex, televiziunea înseamnă profesionalismul unei echipe foarte mari. Sunt departamente care lucrează un număr considerabil de ore ca să pregătească o ediție, e un ritm extraordinar, iar asta te responsabilizează. Tu ești cel din platou care concretizează și pune în fața publicului toată munca acestor colegi, iar acest lucru te obligă să menții totul la un anumit standard. Nu e greu, este complex, dar atât de frumos și de interesant.

Shurubel, Lili Sandu și Bogdan Ciudoiu, un trio formidabil
Shurubel, Lili Sandu și Bogdan Ciudoiu, un trio formidabil

Cum erai la 8 ani? Ce pasiuni aveai atunci și ce visai să devii când erai mic?

La vârsta de 8 ani, în 1996, visam să devin pilot de avion. Părinții mei lucrau în aviație, iar eu am copilărit printre avioane și mi-am dorit dintotdeauna să fiu pilot. Cum eram la 8 ani? Eram un copil foarte timid, un copil care nu s-ar fi gândit niciodată că va ajunge să lucreze în domeniul în care sunt acum. Aveam anxietate socială, nu mi-a plăcut niciodată să fiu în centrul atenției. Eram un copil destul de retras și cuminte. Transformarea a venit un pic mai târziu, pe la 12-13 ani am început să scot la iveală și alte laturi, pe care nu știam că le am.

Despre ce crezi că „vorbește lumea” mai mult când deschid subiectul „Bogdan Ciudoiu”? Despre omul de radio sau despre prietenul lui Shurubel?

Habar nu am. Nu știu să răspund la întrebarea asta, nici nu mă pasionează și nu m-a pasionat vreodată ce se discută. Ar trebui să îi întrebăm pe cei care vorbesc despre lucrurile astea (râde). Eu sper, în schimb, că atunci când se vorbește despre mine, lumea să aibă un zâmbet pe buze. Eu încerc să aduc o stare frumoasă. Fie că vorbim despre ce fac la radio, fie că vorbim despre Vorbește lumea, scopul meu este același, și anume să distrez oamenii, să le aduc un zâmbet pe buze, să le fac ziua mai bună atât cât pot eu. Atât timp cât oamenii se gândesc la mine și au o stare bună, mi se pare că e suficient, mă bucur să ajut.

Ce îți dorești pentru următoarea perioadă? Pleci în vacanță?

Da, plec în vacanță. O să plec în Grecia cu fetița mea, soția și părinții mei, care n-au apucat să meargă în vacanță cu Natalia până acum. Apoi o să plec împreună cu Alecsandra într-o mică plimbare prin Europa. Intenționăm să trecem prin Croația, Italia și Franța. Cam acestea sunt planurile, acum să vedem cum o să se întâmple. Teoretic am suficient timp să fac lucrurile acestea în vacanță.

Care este locul în care ai vrea să ajungi în vacanță și nu ai ajuns?

Cred că Maldive este o locație interesantă. Asta se datorează și faptului că am fost bombardat pe rețelele sociale cu foarte multe postări de acolo și sunt curios să văd cum e în realitate. Am mers în destinații mai exotice, spre exemplu Tulum care mi s-a părut foarte frumos, dar sunt curios de Maldive, mai ales că acolo se ajunge doar cu hidroavionul, ceea ce mi se pare fascinant.

Ce pasiuni are Bogdan Ciudoiu? Ce faci în timpul liber?

În principiu, dacă implică un circuit... sunt acolo. Aici vorbim despre karting, mașini de curse și motociclete. Îmi place foarte mult să mă uit la curse, nu ratez nicio etapă din Formula 1. Printre pasiuni aș pune și călătoritul, mă relaxează foarte tare. De câte ori am un weekend liber, plec din oraș, întotdeauna este opțiunea numărul 1.

În afară de Shurubel, mai ai și alți prieteni la fel de buni?

Am mulți prieteni foarte buni. Evident că Shurubel ocupă un loc special pentru că avem o poveste foarte tare, de care suntem conștienți și pentru care ne simțim foarte norocoși. Nu fac diferențe, nu m-am gândit niciodată la un podium pentru lucrurile astea, dar ce pot spune sigur este că Shurubel are locul său special.

Dacă nu ai prezenta „Vorbește lumea”, ce format de emisiune ți-ar plăcea să prezinți?

Nu m-am gândit până acum. Dacă ar fi să mă gândesc rapid, cred că ar fi un show auto, o emisiune în care aș putea să mă joc în acest domeniu... cu tot ce are roți, motor, tot ce scoate fum sau sunete puternice de cauciuc. După cum spuneam mai devreme, asta este una dintre pasiunile mele. Întotdeauna am răspuns pozitiv provocărilor de genul acesta.

Bogdan Ciudoiu are multe pasiuni periculoase
Bogdan Ciudoiu are multe pasiuni periculoase

Ești persoană publică de ceva timp. Cum te-a schimbat această „calitate”? E ușor sau greu, ești oprit pe stradă mai des, faci poze mai multe?

Da, normal că se simte prezența din emisiunea „Vorbește lumea”. Mi se întâmplă foarte des să îmi facă oamenii cu mâna pe stradă sau să facem poze, ceea ce mă bucură foarte tare. Îi văd că sunt încântați și că zâmbesc atunci când se întâmplă asta, când mă văd și mă recunosc. Până la urmă despre asta este vorba, dacă le-am adus o stare bună, eu mă bucur. Totuși, de cele mai multe ori oamenii nu zic nimic, doar le surprind privirea, îi văd că se uită lung sau se întreabă de unde mă știu. Mi se mai întâmplă ceva foarte amuzant, și anume când merg în anumite locuri, oamenii au senzația că mă cunosc din altă parte. Unii au senzația că am lucrat în nu știu ce magazin, alții au senzația că ne-am văzut la o petrecere (râde). Mulți oameni nu știu exact de unde să mă ia, iar atunci se gândesc la faptul că ne cunoaștem din total alt loc. Este foarte amuzant.

Cum te vezi peste un an?

Mă văd bucuros că a mai trecut un an de Vorbește lumea, în care iar am avut ocazia să învăț și să mă dezvolt, să mai șlefuiesc un pic din prezentatorul TV din mine. Mă mai văd adăugând un an de matinal la radio, încă un an de făcut diminețile ascultătorilor mai vesele și distractive. Peste un an mă văd mai tânăr decât sunt acum (râde) sau cel puțin așa mi-ar plăcea. Cred că mă văd cu greutatea de acum fiindcă îmi place foarte mult și nu mai vreau să revin la numărul de kilograme de acum jumătate de an. Am slăbit vreo 10 kilograme de atunci și tare îmi place de mine așa. Mă văd tot la 73 de kilograme.

Cum te înțelegi cu Andreea Caranda, producătorul emisiunii?

Foarte bine. Andreea este omul care ne-a acordat șansa asta. Are un caracter și opinii puternice, iar eu sunt la fel. Chestia asta duce de multe ori la scântei mișto, interesante și fascinante. Mi se pare foarte tare experiența de a lucra cu ea pentru că învăț foarte multe lucruri. Ne-am cunoscut foarte bine între timp și râdem foarte mult împreună. Atmosfera este relaxantă, chiar dacă suntem într-o emisiune live și ne vede o țară întreagă. Nu ai cum să nu te înțelegi bine cu un profesionist, de la care poți să înveți foarte multe lucruri, și un om care ți-a dat șansa de a performa și progresa la cel mai înalt nivel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
claudia ghitulescu jpeg
delia 2  crop 1665421206 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net