Shurubel, detalii din culisele emisiunii „Vorbește lumea”: „Partea grea vine din faptul că..”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Toată lumea îl știe de Shurubel, Andrei Lăcătuș (34 de ani), unul dintre prezentatorii emisiunii „Vorbește lumea” de la Pro Tv. Am stat de vorbă cu colegul lui Lili Sandu și al lui Bogdan Ciudoiu despre culisele emisiunii „Vorbește lumea”, care va împlini 8 ani pe 13 iulie, dar și despre cum a decurs întâlnirea cu Jean Claude Van Damme, eroul multora dintre noi, într-un interviu exclusiv pentru Click!

Shurubel face parte din echipa emisiunii „Vorbește lumea”
Shurubel face parte din echipa emisiunii „Vorbește lumea”

Click!: Pe 13 iulie se împlinesc 8 ani de „Vorbește lumea”. Ce urezi echipei? Ce-ți dorești pentru tine?

Shurubel: Echipei îi urez nebunie în redacție si haos pe platou. Să vă explic ce înseamnă asta. Cele mai bune emisiuni ale noastre ies atunci când echipa din redacție se distrează pregătindu-le și echipa de filmare - distruge platoul filmându-le (râde). Mă mir că n-avem de plătit daune până acum, fiindcă ne ies din ce în ce mai multe emisiuni de acest gen în ultima vreme!

Cum te înțelegi cu colegii de prezentare, de cine ești mai apropiat?

Dacă ne-ai vedea prima oară, ai zice că suntem prieteni de la grădiniță, deși noi lucrăm împreună de doar 10 luni. Poate ajută și faptul că ne schimbăm de haine în aceeași cameră. Avem paravan! Nu vă impacientați! (râde)

Cât de greu este să prezinți o emisiune TV? Ce e mai greu, să fii atent la prompter, la camere sau la producătoarea din cască?

În primul an a fost mai greu, acum e a doua noastră natură. Prompterul e un suport util, dar să știți că multe dintre prostiile pe care le spunem vin direct din capetele noastre. În ceea ce o privește pe producătoarea executivă, doamna noastră Andreea Caranda, să știți că am momente când sunt acasă sau în vacanță și mi-e dor să o aud în cască, să îmi spună ce să fac și unde să merg.

Shurubel prezintă „Vorbește lumea”
Shurubel prezintă „Vorbește lumea”

Ce ritual de dimineață ai? La cât te trezești și ce faci prima oară?

În cel mai bun caz, mă trezesc la 7:35 și meditez 25 de minute, înainte de a face orice altceva. Îmi setez intenția pentru ziua respectivă, apoi mănânc, fac duș și ascult muzică la maximum, cu părul ud și pleoștit, în mașină, pe drum spre platou.

Mulți spun că nu este așa de greu să fii prezentator TV, însă puțini știu ce se ascunde în spatele acestei meserii. Ție de ce îți place?

E un altfel de job, cum n-am mai întâlnit nicăieri. Partea grea vine din faptul că, în timpul emisiunii, creierul îți funcționează la nivel maximum: analizează, formulează, răspunde, rezolvă. Partea plăcută, însă, vine atunci când aduni ceva experiență, iar toate procesele acestea din creier devin automate, iar tu poți să te relaxezi și chiar să te bucuri de discuțiile faine cu invitații super diverși care vin în emisiune. În punctul acesta suntem noi acum.

Cum erai la 8 ani? Ce pasiuni aveai atunci și ce visai să devii când erai mic?

La 8 ani eram un tocilar în devenire. Începea să se confirme faptul că eram un copil special și că o să mă lupt tot gimnaziul pentru titlul de „cel mai bun din clasă”. Nu știam ce vreau să fac, dar știam că îmi place să citesc, să învăț și era extrem de curios. Dacă a fi curios ar fi fost un job, asta aș fi vrut să fac.

Despre ce crezi că „Vorbește lumea” mai mult când deschid subiectul „Shurubel”? Despre omul de radio și TV sau despre prietenul lui Bogdan?

Cred că, atunci când cineva vorbește despre perioada mea la radio sau TV, îl include automat pe Bogdan. Am fost împreuna încă din 2007 și ne-am format un limbaj al nostru. Știu exact când o să termine o frază, iar el citește pe fața mea orice moment în care urmează să zic o prostie. De fiecare dată când ne-am contrazis în timpul unei emisiuni, ne-am împăcat în pauză fiindcă avem convingerea că, dacă nu ținem în mod real unul la celălalt, publicul o să simtă, iar emisiunea o să aibă de suferit.

Shurubel, Lili și Bogdan formează un trio formidabil
Shurubel, Lili și Bogdan formează un trio formidabil

Ce îți dorești pentru următoarea perioadă? Pleci în vacanță?

Da, eu și soția mea plecăm într-o vacanță pe care am așteptat-o cu multă curiozitate, într-o destinație despre care nu știm mai nimic: Mauritius. Vreau să îmbinam „leneveala” cu zilele în care vizităm maximum un obiectiv turistic pe zi.

Care este locul în care ai vrea să ajungi în vacanță și nu ai ajuns?

O să sune a clișeu, dar vreau și eu în Maldive, domnule! Să vad dacă merită sau dacă sunt țânțari care nu te lasă să te odihnești ca lumea.

Ce pasiuni ai? Ce faci în timpul liber?

Timpul liber înseamnă timp petrecut cu soția, în primul rând. Ne place să ne plimbăm prin parcuri, sau să descoperim zone mișto din București, ca și cum am fi niște turiști străini. În al doilea rând, mai caut și timp pentru mine, în care ori fac un podcast live (în fiecare joi cu Ionuț Bodonea, pe canalul meu de Twitch), ori scriu pentru o carte (pe care sper să o termin anul acesta - Doamne ajută!), ori, mai nou, învăț de unul singur să cânt la pian. Am multă treabă și în timpul liber.

În afară de Bogdan, mai ai și alți prieteni la fel de buni?

Da, un alt prieten cu care am lucrat mult este Ionuț Bodonea, care mi-e coleg încă din clasa a IX-a, din 2003. Încă lucrăm împreuna la podcastul despre care vorbeam, care apare și pe YouTube (vă las un link mic aici - https://www.youtube.com/@BineMaShow/). În afară de el, am gașca de băieți din liceu, care îmi sunt cu toții la fel de apropiați. Și mai e fratele meu, care n-a avut de ales și a trebuit să mă suporte toată viața lui.

Shurubel a apărut în live-ul lui Jean Claude Van Damme
Shurubel a apărut în live-ul lui Jean Claude Van Damme

Dacă nu ai prezenta „Vorbește lumea”, ce format de emisiune ți-ar plăcea să prezinți?

Urmează să apară la PRO TV o nouă emisiune care o să fie bombă. Se numește „Săriți de pe fix”, o să fie plină de probe nebune, bazate pe joacă și comedie improvizată pe loc. Ăsta ar fi formatul pe care mi-ar plăcea să-l prezint. Dacă aș fi alături de Cabral, să fim co-prezentatori, ar fi și mai tare. Până una alta, sunt sigur că el se descurcă și singur și abia aștept să văd emisiunea!

Ești persoană publică de ceva timp. Cum te-a schimbat această „calitate”? E ușor sau greu, ești oprit pe stradă mai des, faci poze mai multe?

Eu am senzația că trăiesc asta de vreo 12 ani. În 2011 lansam împreună cu doi prieteni un canal de YouTube cu sketch-uri de comedie, care a strâns repede un sfert de milion de abonați, ceea ce era mult pe vremea aceea. De atunci, am început să fac poze cu oamenii pe stradă și mereu mi-a plăcut. E drept că acum sunt ceva mai mulți, prin toată țara, dar mereu binevoitori si zâmbitori, așa că îmi dau o energie foarte bună.

Cum te vezi peste un an?

Am evoluat super mult pe plan personal în ultimii doi ani, așa că mă văd ducând mai departe evoluția și în anul următor. Mă văd mai prezent și mai fericit de orice mică prostioară pe care o fac sau care se întâmplă în jurul meu. Practic, mă văd transformându-mă din ce în ce mai mult într-un câine Golden Retriever.

Ne povestești o întâmplare haioasă de la filmări?

Nu sunt sigur că e bine să povestesc asta, dar dacă a ajuns cineva să citească interviul până aici, merită un premiu, așa că vă zic. Într-o dimineață, foarte recent, Lili s-a lovit la mână într-o bară de fier. A venit la mine să îmi arate semnul de pe mână, iar instinctul meu de copil de 7 ani mi-a ordonat să pun repede acolo niște salivă, ca nu cumva să se infecteze. Lili a fost puțin șocată, după care a izbucnit în râs, dar am senzația că ceilalți colegi din jurul nostru n-au fost la fel de impresionați de manevra mea de prim ajutor.

Cum a fost întâlnirea cu Jean Claude Van Damme? Ce ați mai vorbit după live? Ți s-au mai întâmplat astfel de întâmplări/întâlniri?

Cred că JCVD-ul (așa îi zic eu, ca prieten bun) e cea mai cunoscută persoană cu care am schimbat vreodată câteva vorbe. Eram în aeroport în Bali și l-am văzut făcând un live. Am mers la el să facem o poză și m-a întrebat de unde sunt (în timp ce eram la el în live). Când am spus România, s-a bucurat și a zis că iubește țara noastră și că tocmai filmase un film la noi. Apoi mi-a urat să fiu puternic, la fel ca el, și m-a sfătuit să mănânc multe albușuri de ou. Probabil că asta e rețeta lui secretă... nu știu, încă n-am încercat.

Cei trei prezentatori de la „Vorbește lumea”
Cei trei prezentatori de la „Vorbește lumea”

Cum te înțelegi cu Andreea Caranda, producătorul emisiunii?

Primul an ne-am contrat destul de tare, fiindcă ea e un profesionist exigent, iar eu sunt o păpădie visătoare, așa că am avut senzația că e prea dură cu mine. Însă din al doilea an s-a schimbat ceva între noi. M-am schimbat și eu, am început să îi mai confirm din așteptări, ceea ce a liniștit-o un pic, așa că am început să vorbim aceeași limbă și acum ne înțelegem genial! Când vorbește cu mine, porecla mea este Ursuleț, deci puteți să vă dați și voi seama unde am ajuns.

Toată lumea îți spune Shurubel, însă îți mai spune cineva Andrei? Mai ești sunat de Sfântul Andrei?

Evident, nu puteam să ratez încă un val de cadouri pe an. Toți oamenii apropiați știu că mă cheamă Andrei, și mă și strigă Andrei. Porecla de „Shurubel” am primit-o prin clasa a 10-a. Pentru cei care mă cunosc dinainte de momentul acela, e foarte ciudat să mă strige Shurubel. Mi-am dat seama, totuși, că în ultima vreme îmi place mult când mă strigă lumea Shuru. Sună așa cool, ca și cum aș fi un personaj dintr-un desen animat japonez. Shuru. Shuru va salută și vă mulțumește că ați ajuns până la finalul acestui interviu. Ne vedem la PRO TV în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 10:30. Cheers!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
claudia ghitulescu jpeg
delia 2  crop 1665421206 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net