Care este cea mai mare frică a omului modern! Un renumit psiholog te învață cum s-o învingi: „E un proces lung...”

Renumitul psiholog Gáspár György a dezvăluit care este cea mai mare frică a omului modern, într-o întâlnire de excepție la Ateneul Român în dialog cu Mihai Morar. Printre altele, psihologul a dezvăluit că cel mai frică ne este să simțim. Trăirea, emoția au ajuns să fie inamici pentru multe persoane care evită cu orice preț să se mai expună situațiilor unde sentimentele sunt puternice.

chorofobie frica de dans jpg

Iată frica cea mai mare a oamenilor, dacă treci peste ea, vei fi împlinit

A simți. De a simți toată paleta de emoții, constelația de trăiri și sentimente. Și este o călătorie lungă, complicată, dificilă pentru că poate am ajuns la vârsta de 40+ și timp de patru decenii am fost instruiți, încurajați, educați să ne deconectăm de corpul nostru, să ne călcăm în picioare emoțiile, sentimentele pentru că trebuie să fim puternici, pentru că trebuie să supraviețuim, pentru că lumea e grea, e dură, e dificilă.

Probabil că sunt excepții, dar probabil pentru majoritatea oamenilor care facem parte din categoria oamenilor obișnuiți e un proces lung acesta de a ne reîmprieteni cu emoțiile, trăirile, sentimentele. Dacă deja le conștientizez deja am făcut un pas foarte valoros pentru starea mea de bine și este important de știut că mai sunt și alți pași pe care îi pot parcurge. Și următorul pas important este să reiau legătura cu corpul meu.” , a spus psihologul. 

Există însă și soluții. Deși multora le este teamă să simtă, emoțiile sunt inevitabile. Sunt parte din structura noastră și ele ne ghidează în viață. Cum putem face față însă la emoții foarte puternice? Ei bine, psihologul ne-a oferit un răspuns concis.

Să-mi îndrept mai mult atenția asupra corpului și să mă întreb cum se simte un pahar cu apă în momentul în care m-am bucurat de el, cum se simte atunci când îmi iau jumătatea de mână, cum se simte atunci când îmi zâmbește copilul, ce simte corpul meu, ce trăiesc în Universul meu interior atunci când e un moment dificil și complicat?”, a mai adăugat psihologul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
claudia ghitulescu jpeg
delia 2  crop 1665421206 jpg
netflix pixabay jpg
artista care a trait cu amanta sotului png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net