De unde își iau copiii noștri obiceiurile proaste! Dragoș Pătraru, răspuns neașteptat: „Am făcut și eu multe tâmpenii”

Ultima actualizare:

În cadrul unui recent podcast al lui Mihai Morar, Dragoș Pătraru a abordat o întrebare esențială care preocupă mulți părinți: de unde provin obiceiurile proaste ale copiilor noștri? Pătraru, cunoscut pentru opinii tranșante și analize pertinente a adus în discuție impactul copilăriei asupra obiceiurilor negative ale adulților.

Dragoș Pătraru. Foto: arhiva.
Dragoș Pătraru. Foto: arhiva.

Obiceiurile proaste ar fi moștenite din copilărie

Dragoș Pătraru a subliniat că majoritatea obiceiurilor proaste regăsite la adulți sunt, de fapt, preluate din copilărie. Părinții, în mod inconștient, transmit adesea obiceiuri nesănătoase copiilor, influențându-i negativ. El a punctat că puțini părinți conștientizează că pot să le facă un deserviciu copiilor prin modul în care i-au crescut.

Pătraru a subliniat că mulți părinți, inclusiv el însuși, au căzut în capcana de a-și lăsa copiii să dezvolte obiceiuri proaste, cum ar fi alimentația nesănătoasă sau consumul excesiv de dulciuri. El a adus exemplul oferirii de dulciuri fără reținere pentru a evita potențialele crize sau pentru a evita a fi judecați de ceilalți. Aceasta, conform lui Pătraru, arată nivelul de inconștiență al multor părinți în privința influenței pe care o au asupra obiceiurilor copiilor.

Realizarea și conștientizarea erorilor părintești

Pentru a schimba acest tipar, Dragoș Pătraru a evidențiat necesitatea ca părinții să realizeze și să conștientizeze propriile lor erori. El a mărturisit că și el a făcut multe greșeli în acest sens și că este important să recunoaștem aceste aspecte și să ne îndreptăm comportamentul pentru a asigura o creștere sănătoasă a copiilor noștri. 

Ce luăm de la părinți? Obiceiurile proaste. Toate obiceiurile proaste pe care le regăsim la adulți sunt luate din copilărie. Sunt foarte puțini părinții, și eu sunt unul dintre aceștia, care realizează că le-au făcut deservicii copiilor lor prin modul în care s-au comportat cu ei, prin faptul că i-au lăsat să mănânce ce vor, le-au dat dulciuri fără număr.

Cei mici se dau cu fundul de gresie în magazin, iar părintele ca să nu se facă de râs îi ia ce vrea. Ce vrei? Moșul ăsta de ciocolată de un metru și jumătate? Ia și mănâncă. Că atât de tâmpiți suntem ca părinți. Am făcut și eu multe tâmpenii", a spus Dragoș Pătraru.

Dezbaterea deschisă despre influența părinților asupra obiceiurilor copiilor reprezintă un pas esențial către o educație mai conștientă și sănătoasă. Dragoș Pătraru aduce în atenție aspecte adesea trecute cu vederea și încurajează părinții să fie mai implicați și să reflecteze asupra modului în care își cresc copiii. Este un apel la schimbare și la conștientizare pentru a asigura o dezvoltare armonioasă și sănătoasă a noilor generații.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner cristina cioran png
Noul serial „Ana, Mi-ai fost scrisă-n ADN” s-a lansat printr-o petrecere de Crăciun foto: Mihai Stetcu
netflix pixabay png
image png
banner Oana Ioniță
image png
netflix pixabay jpg
marinela chelaru colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net